Ga naar Content

Ruim 200 gebreide sjaals naar de Voedselbank: 'Het is een kleurrijk feest'

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt, maar het is gelukt. Vrijwilligers hebben bij pastoriecentrum de Akker ruim 200 sjaals en andere breiwerken gemaakt. In de vroege ochtend werden ze aan de voedselbank gedoneerd zodat de cliënten er zelf eentje kunnen uitkiezen. 

De sjaals worden aan de Voedselbank gegeven - NH Nieuws

De hoge energielasten en gierende inflatie maken de feestdagen een extra moeilijke periode voor mensen met een krappe beurs. Daarom besloot initiatiefnemer Leo Kerkhoff vanuit De Akker aan het Melkpad in Hilversum een actie op poten te zetten. Sinds begin december werd er dan ook flink gebreid door de vrijwilligers.  

En het resultaat mag er zijn. Bij Voedselbank Gooi & Omstreken werden vroeg in de ochtend ruim 200 gebreide sjaals en andere werken afgeleverd. "Het is een groot kleurrijk feest", vertelt een blije Henske Jakobs van de Voedselbank. "Als de cliënten straks komen kunnen ze allemaal een breiwerk uitkiezen."

Het kan maar zo zijn dat Marga Vos straks iemand tegen het lijf loopt met een breiwerk uit haar koker. Zij is een van de vele vrijwilligers die bij de Akker met breipennen in de weer is geweest. "Ik vind het erg leuk om alles hier zo te zien liggen."

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]