Ga naar Content

Veel onduidelijk over ex-internationals nieuwjaarswedstrijd, vrouwen wel compleet

Over iets meer dan een week (7 januari) keert de traditionele nieuwjaarswedstrijd na twee jaar afwezig terug. Het wordt een speciale editie, want de eerste editie werd in 1923 gespeeld. Desondanks is er nog veel onduidelijkheid over welke namen zullen meedoen. 

Een groepsfoto tijdens de laatste editie van de nieuwjaarswedstrijd - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

"Het vrouwenteam met ex-internationals is helemaal compleet", begint organisator Emiel Turlings positief. "Andries Jonker zal met zijn voltallige staf op de bank zitten om te coachen. De selectie heeft wel de allure van de grote namen, die we ook bij de mannen willen halen."

Zoals Daphne Koster, Anouk Hoogendijk en Claudia van den Heiligenberg, die er in 2020 bij waren. Desiree van Lunteren maakt haar debuut bij het vrouwenteam en Leonne Stentler, analist bij ESPN en NOS, heeft ook toegezegd.

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

'Geen namen garanderen'

Turlings: "De laatste edities hoorden we pas in januari wie er allemaal mee gaan doen bij de mannen. Dat is vergelijkbaar met jongeren, die kopen ook pas op het laatste moment een kaartje. Het lukt uiteindelijk iedere keer om een team op de been te brengen, maar het blijft jammer dat we nooit namen kunnen garanderen."

De afgelopen jaren waren Pierre van Hooijdonk, Simon Tahamata en Barry Opdam vaak van de partij bij de nieuwjaarswedstrijd. 

Bekijk hieronder een samenvatting van de laatste editie van de nieuwjaarswedstrijd:

Samenvatting Koninklijke HFC - ex-Internationals - NH Sport

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52