Ga naar Content

Traditionele nieuwjaarswedstrijd oud-internationals afgelast door corona

ZEIST - Er gaat komend jaar een streep door de traditionele nieuwjaarswedstrijd tussen oud-internationals van Oranje en het eerste elftal van de Koninklijke HFC. De vereniging ex-internationals KNVB en HFC hebben dat na overleg besloten. 

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

"Bij deze opening van het kalendervoetbaljaar staan gezelligheid, op en rond het veld, en het weerzien met spelers die ooit het Oranjeshirt hebben gedragen voorop. Vanwege de huidige coronamaatregelen is er op dit moment te veel onzekerheid om de organisatie voor de wedstrijd", laat de KNVB weten over het duel dat gepland stond voor zaterdag 2 januari.

"Vanwege de huidige coronamaatregelen is er op dit moment te veel onzekerheid"

Woordvoerder KNVB

Sinds 1923

De wedstrijd tussen de oud-internationals en Koninklijke HFC wordt traditiegetrouw sinds 1923 jaarlijks gespeeld. Het kwam in het verleden, onder meer tijdens de Tweede Wereldoorlog, wel vaker voor dat de wedstrijd niet doorging. De volgende ontmoeting is vastgesteld op zaterdag 8 januari 2022.

NH Sport zond eerder dit jaar de nieuwjaarswedstrijd tussen de oud-internationals en Koninklijke HFC uit. Check hieronder een samenvatting van dat duel.

Samenvatting Koninklijke HFC - ex-Internationals - NH Sport

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]