Ga naar Content

Simpele overwinning voor handballers Aalsmeer tegen Volendam

De handballers van Aalsmeer waren in eigen huis veel te sterk voor provinciegenoot Volendam. In Sporthal de Bloemhof won de regerend landskampioen met 39-33 van de verliezend finalist.

Pepijn Michielsen (l) Lucas Schneider (m) en Vaidas Trainavicius (r) - Foto: Kees Kuijt/Orange Pictures

"Het leek makkelijk, maar het was niet zo makkelijk als men denkt", nuanceerde Aalsmeer-trainer Bert Bouwer. De Aalsmeerders hebben wat personele problemen en op twee januari beginnen ze weer met trainen. "Wij hebben nog wat werk te doen. Ze moeten zichzelf heel goed gaan verzorgen en niet te veel kalkoentjes of andere lekkernijen nemen", aldus Bouwer.

Tekst loopt door onder video 

Bert Bouwer na de simpele winst op Volendam - NH Nieuws

Door de winst doet Aalsmeer goede zaken in de BENE-League en lijken ze al zeker van het spelen van de Final Four. De Noord Hollanders staan derde met 26 punten uit 17 duels en staan vier punten los van de nummer vier.

Te veel goals tegen

Volendam-trainer Geert Hinskens beleefde een pijnlijke avond. "Wij hebben heel veel doelpunten tegen gekregen. Dat was het probleem van de avond. Wij krijgen er geen grip op en de keepers daarachter vond ik niet heel sterk vandaag. Dan krijg je er 39 tegen en dan wordt het heel lastig om een wedstrijd te winnen", was de analyse van Hinskens na afloop.

 Tekst loopt door onder video 

Volendam-coach Geert Hinskens na de flinke nederlaag tegen Aalsmeer - NH Nieuws

Volendam staat zevende in de BENE League met 18 punten uit 17 duels en de kans is erg klein dat de Volendammers zich nog gaan plaatsen voor de Final Four. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52