Ga naar Content

Vennepse scholieren houden hart vast: overleeft hun school de kerstvakantie?

Leerlingen van basisschool de Linq uit Nieuw-Vennep vragen buurtbewoners tijdens de kerstvakantie een beetje op hun school te letten. Al ruim een jaar is de school het mikpunt van vernielingen en bekladdingen. Directrice Karin Koets deed afgelopen jaar al ruim twintig keer aangifte, zo werden vorige week nog twee ruiten met vuurwerk vernield. 

Foto:

"Beste buren, tijdens de kerstvakantie zal het een stuk minder bedrijvig zijn rondom onze school. En, zoals u weet, is het precies dan dé tijd van het vuurwerk, dat meestal niet alleen tijdens de jaarwisseling wordt afgestoken", begint de brief. 

Kapotte ruiten en afval

De leerlingen en de schoolleiding schakelen de hulp van omwonenden in omdat het schoolgebouw al ruim twintig keer vernield of beklad is. Kapotte ruiten, in de brand gestoken containers en afval op het schoolplein is geen uitzondering meer voor directrice Karin Koets. "Aangifte doen hoort inmiddels een beetje bij mijn werk, maar ik zou me liever met onderwijs bezig houden", vertelde ze eind september nog. 

"U kunt ons misschien een beetje helpen"

Leerlingen basisschool de Linq

De vernielingen zijn er sindsdien niet minder op geworden, zo zijn vorige week nog twee ruiten vernield: "Er zat vuurwerk tussen", aldus Koets. 

"U kunt ons misschien een beetje helpen", staat in de brief die rond het begin van de kerstvakantie op de deurmat van omwonenden zal vallen. Hen wordt gevraagd straatcoaches direct te mailen als er 'rottigheid' wordt uitgehaald op en rond het schoolplein. "Die mails lezen zij direct en kunnen daarop snel naar deze plek toe komen", aldus geschreven door de leerlingen. 

Om zicht te krijgen op de daders heeft de school deze zomer camera's opgehangen, volgens wijkagent Ton Wijsman een goede manier om zicht te krijgen op de groep. Toch zijn er vooralsnog geen aanhoudingen gedaan. 

Eind september vertelden leerlingen en directrice Karin Koets over de impact van de vernielingen: 

Ruim 20 aangiftes in één jaar: Vennepse basisschool geteisterd door hangjeugd - NH Nieuws

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]