Ga naar Content

Judoka Tornike Tsjakadoea sluit teleurstellend jaar af in mineur met snelle uitschakeling

Tornike Tsjakadoea is in de eerste ronde van de World Masters judo in Jeruzalem uitgeschakeld. De 26-jarige Amstelvener verloor in de klasse tot 60 kilogram van de Oekraïner Dilsjot Chalmatov. Tsjakadoea stond voor op straffen, maar in de golden score werd hij op zijn rug gegooid.

Tornike Tsjakadoea in gevecht met Daniel Leutgeb - Foto: Orange Pictures / Nikola Krstic

Tijdens de partij liep de judoka een polsblessure op. "Mijn pols is nu een beetje dik, maar dat was niet de reden dat ik verloren heb. Ik ben twee weken lang ziek geweest dus mijn conditie was een beetje verslechterd. Daarbuiten had ik gewoon een slecht jaar", geeft Tsjakadoea eerlijk toe.

"Nu ben ik weer wat strikter gaan leven en volgend jaar moet het gebeuren"

Judoka Tornike Tsjakadoa

De Amstelvener is dus niet te spreken over zijn prestaties van dit jaar. "Na de Spelen had ik een beetje motivatieproblemen. De weg naar Tokio was pittig met zware blokken. Ook duurde de weg ernaartoe één jaar langer door corona. Nu ben ik weer wat strikter gaan leven en volgend jaar moet het gebeuren." Tsjakadoea richt zijn pijlen nu op de Grand Slam van Parijs die 4 en 5 februari 2023 wordt gehouden.

Pleuni Cornelisse

Ook voor Pleuni Cornelisse was het toernooi in Israël snel afgelopen. De judoka uit Schagen verloor in de klasse tot 57 kilogram in de eerste ronde van de Poolse Julia Kowalcyk in de golden score.

De World Masters in het judo is een sterk bezet eindejaarstoernooi dat vanaf 2010 bestaat. Per gewichtsklasse worden de beste 36 judoka's van de wereld uitgenodigd. Tot 2019 werden de beste 16 judoka's van de wereld uitgenodigd. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52