Ga naar Content

Judoka Tornike Tsjakadoea grijpt naast olympisch brons

Het is Tornike Tsjakadoea uit Amstelveen niet gelukt om een medaille te pakken op de Olympische Spelen in Tokio. De strijd om het brons in de categorie tot 60 kilogram ging verloren tegen de Kazach Yeldos Smetov na golden score.

Tornike Tsjakadoea verraste de nummer één van de plaatsingslijst - Foto: Pro Shots / Action Images

Tsjakadoea zorgde in de tweede ronde nog voor een daverende verrassing door de als eerste geplaatste Robert Msjvidobadze te verslaan. De 24-jarige Amstelvener scoorde een waza-ari in het begin van de partij en hield die voorsprong vast. In de eerste ronde won hij na verlenging van Amartoevsjin Dasjdavaa. 

Tegen Yang Yung Wei uit Taiwan verloor Tsjakadoea. Hij belandde in een houdgreep en kwam daar niet meer uit. Dat betekende ippon, waarmee de partij afgelopen was.

In de herkansing won Tsjakadoea van de Oekraïner Arthem Lesiuk met ippon, maar tegen Smetov verloor de Noord-Hollander na verlenging (golden score).

"In de golden score wilde ik een worp inzetten. Toen werd ik overgenomen en dat is heel dom"

Judoka Tornike Tsjakadoea

"In de golden score wilde ik een worp inzetten. Toen werd ik overgenomen en dat is heel dom.
Nou ja, dom... het is judo", reageert Tsjakadoea bij de NOS. "Ik had er meer uit kunnen halen en dat is natuurlijk altijd zonde. Voor mezelf is het goed gegaan vandaag en daar moet ik blij mee zijn, denk ik."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]