Ga naar Content

NH Helpt: Marya redt katten in de IJmond en wordt getrakteerd op Hartverwarmer

Al 20 jaar runt Marya Dekker in Velsen-Noord de stichting Zwerfkattenopvang IJmuiden. Nu de kosten voor energie de pan uit rijzen, maar ook het kattenvoer duurder wordt, is het een zware tijd voor de opvang die Marya volledig vrijwillig verzorgt. 

Daarom wil een vrijwilliger die ook aan de stichting verbonden is Marya graag in het zonnetje zetten. Lenneke vertelt dat Marya niet eens tijd heeft om op vakantie te gaan. "Het is een 24/7 baan maar dan vrijwillig. Nooit vakantie, nooit een dagje weg." 

Marya krijgt van NH Nieuws een Hartverwarmer. Bekijk hier de video:

Marya krijgt voor haar inzet bij kattenopvang een Hartverwarmer - NH Nieuws

In het pakket dat Marya krijgt zitten onder andere een warme deken, isolatiefolie voor achter de verwarming en een blik erwtensoep. Ze is erg blij met het steuntje in de rug. "Het is verrassend natuurlijk, ik schrok er wel even van. Het is wel echt hartverwarmend."

De opvang van zwerfkatten gaat ook in de koude maanden gewoon door. Er is plek voor 70 katten maar zoveel zitten er op dit moment niet in de opvang aan huis van Marya. "De katten die wij opvangen zijn over het algemeen katten die niemand meer hebben wil. Dat is dan vanwege gedragsproblemen, onzindelijkheid of agressie, maar we hebben bijvoorbeeld ook hele schuwe katten."

Foto: Jasper Leegwater / NH Nieuws

Bijna alles werd duurder dit jaar en de energierekening schoot omhoog. En dus blijft de kachel uit en en gaat warm douchen op rantsoen. Presentator June Hoogcarspel en onze regioverslaggevers gaan in de weken voor Kerst de provincie in om mensen te verrassen met de NH Hartverwarmer een pakket met handige en fijne spulletjes. Zodat ze weten: we laten ze niet in de kou staan.

Bekijk hier alle verhalen.

Zonder de inzet van Marya zouden de katten geen leven meer hebben. "Dan zouden ze geëuthanaseerd worden. Daar kan ik heel kort en duidelijk over zijn.", zegt Marya. 

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]