Twee treffers van AZ'er Barasi leveren niks op in beloftenclash

Jong AZ heeft maandagavond in eigen huis verloren van Jong PSV met 2-3. De beide Alkmaarse treffers kwamen van de voet van Yusuf Barasi. Door het verlies blijft Jong AZ de nummer zeven van de ranglijst.

Yusuf Barasi in actie voor Jong AZ - Foto: Orange Pictures

Jong PSV begon prima aan de beloftenclash. De bezoekers stonden na zo'n twintig minuten al met 0-2 voor in Wijdewormer. Jong AZ stelde daar weinig tegenover. Terwijl trainer Maarten Martens beschikte over een vrij sterke selectie met de nodige spelers uit de hoofdselectie. Zo startte Maxim Dekker in de basis en had de Belgische oefenmeester ook een plekje ingeruimd voor Myron van Brederode en Yusuf Barasi. Die laatste speler scoorde in de eerste helft twee keer. Dat was echter niet genoeg om met een goed gevoel de kleedkamer op te zoeken, want de Eindhovenaren maakten er voor rust drie.

Debuut

Opvallend was nog het uitvallen van scheidsrechter Nick Smit. De leidsman moest na tien minuten het veld verlaten vanwege een zweepslag. Vierde official Sven Spaan uit Grootebroek verving hem en maakte daarmee zijn debuut in het betaalde voetbal.

Tekst loopt door onder de tweet.

Kansen

In de tweede helft gebeurde er veel minder dan voor rust. Doelpunten vielen er namelijk niet meer, wel verscheen Jong AZ nog een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de PSV'ers. Zo schoten Myron van Brederode en invaller Mexx Meerdink rakelings naast.

Vrijdag komt Jong AZ alweer in actie. Dan gaan de Alkmaarse beloften op bezoek bij Jong FC Utrecht.

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Lathouwers (Van Aken/75), Goes, Dekker, Dekkers; Twisk (Meerdink/75), Buurmeester, F. de Jong: Griffith (Allouch/46), Barasi, Van Brederode