Ga naar Content

Iris (33) uit Heemskerk heeft nog meer dan 15.000 euro nodig voor MS-behandeling

Vrienden, familie en onbekenden die de aan MS lijdende Iris Weststrate willen helpen doen er alles aan om behandeling van haar ziekte mogelijk te maken. Er worden loten verkocht, naasten verkopen tweedehands spullen en donderdagavond werd er zelfs een pubquiz georganiseerd om er voor te zorgen dat Iris voor stamceltherapie naar Mexico kan. 

Eerder vertelde Iris al over de slopende ziekte waar ze mee te maken heeft sinds 2011. Ze vertelt voorafgaand aan de pubquiz dat het lichamelijk niet goed met haar gaat. "Het is op dit moment redelijk stabiel. Ik ga niet goed op de medicatie die ik krijg en verder is er geen behandeling meer voor mij. Ik hoop dat ik me straks weer heel snel goed voel."

Het laatste redmiddel is een behandeling in Mexico. "Het is een stamcelbehandeling waarbij je ook chemo krijgt. Eerst wordt je immuunsysteem vernietigd. Je stamcellen worden uit je lichaam gehaald en ingevroren. Die krijg je dan terug en dan is je hele immuunsysteem weer als nieuw. Ik ben dan Iris 2.0."

Bekijk hier de video met Iris, haar moeder en een goede vriendin van de familie:

Iris wil MS verslaan met behandeling in Mexico - NH Nieuws

Iris is alles behalve bang voor de behandeling. "Ik kijk er heel positief naar. De meiden die ik spreek die zo'n behandeling hebben ondergaan zijn er heel goed uitgekomen."

Haar moeder, Danielle, vindt de behandeling wel spannend. "Ik wens Iris het allerbeste maar ik vind het heel spannend en zwaar. Het is een hele zware chemo en ik denk dat ze het daarna heel zwaar gaat krijgen. Ik hoop dat ze er beter uitkomt natuurlijk."

De familie en vrienden van Iris dragen bij aan de opvoeding van haar zoontje Semih (1). Erica kent Iris al haar hele leven en zou zo graag zien dat zij weer een 'normale' moeder kan zijn. "Ze was een heel energiek persoon en ze heeft ontzettend veel liefde voor haar zoon. Iris is nog steeds Iris. Ik word er heel verdrietig van om te zien dat ze het zo zwaar heeft."

Foto: NH Nieuws / Jasper Leegwater

Met de pubquiz is gisteren flink wat geld binnengekomen: De moeder van Iris schat in dat de quiz zo'n 2000 euro heeft opgeleverd. Ook zijn er lootjes verkocht voor een loterij die later plaats gaat vinden en daarmee is ruim 1400 euro opgehaald. In totaal heeft Iris 65.000 euro nodig, de laatste tussenstand van haar crowdfunding staat op 48.417 euro.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]