Ga naar Content

Op het oude trapveldje van WK-ster Sofyan Amrabat: "Ik geloof in die jongen"

Weer of geen weer, Sofyan Amrabat was vroeger samen met zijn broer Nordin vaak te vinden op één en hetzelfde voetbalveldje in Huizen. Terwijl Sofyan op het WK in Qatar als één van de grote verrassingen wordt gezien, spreken we met Mahmoud el Boustati, jeugdvriend van de broers Amrabat en inmiddels hun zaakwaarnemer: "Hier heeft hij z'n carrière gemaakt."

Foto: NH Nieuws / Mark Arents

De handen van Mahmoud blijven diep in zijn zakken zitten, het is dan ook ijskoud. Een weertype waar de broertjes Amrabat, en overigens ook Mahmoud, vroeger niet voor terugschrokken: "Ze waren hier niet weg te slaan. Sofyan had wel echt een drukke planning in de jeugd van FC Utrecht, maar als het even kon was hij hier aan het voetballen met oudere jongens."

Dat Sofyan nu zo'n furore maakt op het wereldkampioenschap is voor Mahmoud geen verrassing meer. "Hij speelde ook al geweldig bij Fiorentina en dat trekt hij nu door." Volgens zijn jeugdvriend kwaliteiten die hij zeker deels op dat veldje in Huizen heeft geleerd. "Sofyan speelde hier altijd tegen jongens die ouder waren dan hem, dus hij moest altijd spelen met passie. Dat heeft hij de afgelopen wedstrijden op het WK ook gedaan."

Benieuwd naar het oude trapveldje van Amrabat? Bekijk onderstaande video. Tekst gaat door.

Trapveldje in Huizen van Sofyan Amrabat - NH Nieuws

Ondanks dat Mahmoud ook een zakelijke relatie heeft met Amrabat, overheerst nu vooral de vriendschappelijke kant. "Ik ben zo trots, ik zie hem als mijn kleine broertje. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Ik geloof in die jongen."

"Als Sofyan weer met dezelfde passie speelt, dan zou het mij niks verbazen als hij weer top presteert"

Mahmoud el Boustati - jeugdvriend en zaakwaarnemer Sofyan Amrabat

Sofyan Amrabat speelt vanmiddag met Marokko tegen Portugal in de kwartfinale van het WK.  De wedstrijd begint om 16:00 uur en is voor het eerste fluitsignaal al historisch voor de Marokkaanse nationale ploeg: nooit eerder speelde Marokko een kwartfinale op een WK. 

Mahmoud voorspelt een lastige wedstrijd tegen de Portugezen, zeker na de taaie wedstrijd tegen Spanje die veel spelers van Marokko nog in hun benen zullen hebben. Toch ziet hij ook mogelijkheden voor Marokko, zeker als Sofyan Amrabat weer zo goed speelt: "Als Sofyan weer met dezelfde passie speelt als vroeger hier op het pleintje, dan zou het mij niks verbazen als hij weer top presteert."

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]