Ga naar Content

Formule 1 ook in 2024 en 2025 in Zandvoort

De Formule 1 komt ook in 2024 en 2025 naar Zandvoort. De Dutch Grand Prix heeft vandaag het contract met de FOM, de organisator van de Formule 1, verlengd voor twee jaar. Dat maakte sportief directeur Jan Lammers vanmorgen bekend.

Volle tribunes in Zandvoort tijdens de Formule 1 - Foto: Pro Shots

Na het succes van de afgelopen twee jaar en de aankomende uitverkochte editie van 2023, is de organisatie blij dat er in ieder geval nog twee jaar bij komen. "Nu kunnen we aan de toekomst gaan werken, dus dat is fantastisch", vertelt Jan Lammers op NH Radio. "En dan met twee Nederlanders in de Formule 1." Hij doelt hiermee op Max Verstappen en Nyck de Vries. 

Lammers is blij dat er nu plannen kunnen worden gemaakt voor de lange termijn. "Nu kunnen we hier en daar investeren waar dat nodig is. Als je niet weet of je die twee jaar hebt, dan is dat natuurlijk wat moeilijker."

Circuit 

De Formule 1 heeft niet de reputatie heel duurzaam te zijn. Nu er meer tijd is, wordt het circuit volgens Lammers ook steeds duurzamer. Hij zegt dat het circuit in Zandvoort, samen met dat van Canada, de duurzaamste is op de F1-kalender. "Dat is denk ik een van de redenen waardoor wij zo'n strijd kunnen winnen. De competitie tussen de promotors over de hele wereld, is natuurlijk enorm."

Het was dus nog geen gelopen race om de Formule 1 weer naar Zandvoort te krijgen. "Je kunt op dit moment wel dertig grand prixs organiseren als je wilt", vertelt Lammers over het enorme aanbod van circuits. "Ga daar maar eens even competitie mee aan. Dat was best een hele klus, maar we zijn eruit gekomen."

De organisatie maakt ook bekend dat de fans die zijn uitgeloot voor de Dutch Grand Prix 2023 als eerste de kans krijgen om kaarten aan te schaffen voor de Grand Prix van 2024 voordat ze in de verkoop gaan voor de andere geïnteresseerden. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]