Ga naar Content

Hilversumse Robbert hoort vandaag of verdachten MH17-ramp schuldig zijn

Hilversummer Robbert van Heijningen, die bij de MH17-ramp zijn familieleden verloor, hoort vandaag of de vier verdachten die terechtstaan ook daadwerkelijk schuldig worden bevonden aan het neerhalen van het vliegtuig in 2014 en de moord op de 298 inzittenden. "Het kan echt alle kanten uit", aldus Van Heijningen.

Robbert van Heijningen - Foto: NH Nieuws

Om 11.00 uur staat hij vandaag al bij de rechtbank bij Schiphol om journalisten te woord te staan. "Daarna gaan wij naar de zittingszaal toe en horen we met andere nabestaanden de uitspraak. Ik ben heel benieuwd. Het zal een zware dag zijn", aldus Van Heijningen.

Zijn broer, schoonzus en neefje zaten op de bewuste MH17-vlucht in 2014 toen het vliegtuig neerstortte. Vorig jaar legde hij als nabestaande in de rechtbank nog een verklaring af. Een uiterst emotionele klus, omdat alle emoties opnieuw werden herbeleefd.

Tekst loopt door.

Lees ook

Ook de uitspraak vandaag zal de boel weer oprakelen. Het maakt het er niet beter op dat beide partijen volgens Van Heijningen in hoger beroep zullen gaan als ze het niet eens zijn met het vonnis van de rechter. "En dan zijn we weer twee jaar bezig. Je wil het gewoon afsluiten. Alles wat langer duurt als nabestaande, dat knaagt enorm."

Voor Van Heijningen staat één ding vast vandaag. "Ik weet nog niet in wat voor stemming ik zal zijn, maar wat ik zeker doe, is 's avonds een goede borrel nemen."

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]