Samenvatting: Blauw-Wit geeft in slotminuut winst uit handen tegen KZ

In de eerste speelronde van de Korfbal League hebben Blauw-Wit en KZ tegen elkaar gelijkgespeeld. Na een zeer vermakelijk Noord-Hollands onderonsje stond uiteindelijk de eindstand van 23-23 op het scorebord in Amsterdam.

Samenvatting: Blauw-Wit - KZ - NH Sport / Frank van der Meijden

Beide ploegen speelden vorige week nog tegen elkaar. Op de finaledag van het Theo Korporaal Spektakel verloor Blauw-Wit met 22-19. Vandaag was het wederom een spannend treffen tussen beide ploegen. De Amsterdamse formatie begon sterk aan het duel en nam als eerste de leiding. Blauw-Wit hield deze voorsprong knap vast tot aan de rust en zocht zo met een stand van 14-11 de kleedkamers op.

Tekst gaat verder onder de video.

Erik van Brenk: "We geven het na rust weg" - NH Sport

In de tweede helft werd Blauw-Wit slordiger en lukte het KZ om terug te komen in het duel. Alwin Out kreeg het bij de Zaankanters in het tweede bedrijf op zijn heupen en mede dankzij zeven doelpunten van hem kwam KZ langszij. Met nog een minuut te gaan en bij een stand van 22-22 benutte Randell van der Steen namens Blauw-Wit een strafworp. De Amsterdammers leken de voorsprong te gaan vasthouden, maar met nog vijftien seconden op de klok was Out opnieuw trefzeker en werd het een gelijkspel: 23-23.

Randell van der Steen: "Ik wilde deze wel heel graag winnen" - NH Sport