Ga naar Content

Bijna alle jassen van inzamelingsactie Volkspark weg: 'Laat de noodzaak ervan zien'

De inzamelingsactie van Sara Kroes om minderbedeelden aan een winterjas te helpen lijkt een onverminderd succes. Van de 130 jassen die gisteren werden opgehangen in het Zaanse Volkspark zijn er nog maar zes over. Sara noemt het 'overweldigend met een bitterzoet laagje'. 

Foto: NH Nieuws

Sara had zich geen betere afloop van haar inzamelingsactie kunnen bedenken. Het is volgens haar niet te bevatten dat bijna alle jassen binnen anderhalve dag een goede nieuwe bestemming hebben gekregen. Toch is het dubbel: "De snelheid waarmee de jassen zijn opgehaald laat de noodzaak ervan zien."

"De man vertelde met een knipoog dat hij een gratis jas kreeg én modeadvies"

Sara kroes

De verhalen van de personen die een jas komen ophalen raken Sara. "De eerste jas werd opgehaald door een man uit Poelenburg die hier helemaal naartoe gefietst is. De man vertelde met een knipoog dat hij een gratis jas kreeg én modeadvies van drie vrouwen."

Jonge generaties 

Wat Sara zelf heeft geleerd van dit initiatief? De bewustwording bij haar kinderen. "Onze kinderen vonden het indrukwekkend om mee te maken. Ze realiseren zich nu meer hoe goed wij het hebben en hoe pittig het soms voor anderen kan zijn. Het maakt ze gemotiveerd om volgend jaar ook hun steentje bij te dragen."

Want daarover lijkt geen twijfel te bestaan aldus de initiatiefneemster. "Als het nodig is doen we het volgend jaar weer." Na alle drukke dagen lijkt het haar ook wel weer fijn in een huis zonder jassen te zijn. "Toevallig vond ik net nog een zak met vier jassen. Die hang ik morgenochtend nog even in het park en dan is het voor nu mooi geweest."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]