Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Eerste jassen 'geplukt' uit Volkspark Zaandam: "We gaan veel mensen blij maken"

9 november 2022, 15.57 uur · Aangepast 9 november 2022, 18.24 uur · Door Tom van Midden

Er zijn vier auto's voor nodig om alle jassen in te laden die de Zaanse Sara Kroes de afgelopen dagen heeft ingezameld. Haar inzamelingsactie om minderbedeelden aan een winterjas te helpen is een beetje uit de hand gelopen: ze haalde liefst 130 jassen op. Vandaag hangt ze de jassen op in het Volkspark in Zaandam, zodat mensen die écht een jas nodig hebben er eentje anoniem van de boom kunnen 'plukken', zonder zich te hoeven verantwoorden.

Eerste jassen 'geplukt' uit Volkspark Zaandam - NH Nieuws

Haar post op Facebook trok veel aandacht en al snel beloofden mensen te helpen. Het artikel en de video van NH Nieuws van vorige week hielp ook een handje. 

"Het is echt fijn dat er zoveel mensen zijn die iets voor een ander over hebben", hijgt een vrijwilliger die zowat gebukt gaat onder het gewicht van de jassen. Eén voor één worden ze opgehangen aan de spanbanden die om de bomen zijn gewikkeld.

Hartverwarmend

"Het is hartverwarmend. Ik hoopte op iets van zestig jassen, maar het zijn er 130 geworden", zegt een blije Sara. "Zelfs uit Ouderkerk aan de Amstel kwamen ze jassen brengen. Het zijn allemaal prachtige, nette jassen die hopelijk een tweede leven krijgen."

Rond 15.30 uur vanmiddag is ze nog even gaan kijken in het park. Er waren al veel jassen weg. "Zo nodig is het dus!" Mensen die interesse hebben en écht een jas nodig hebben kunnen (zolang ze niet op zijn) tot zaterdagochtend terecht.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]