Ga naar Content

Koploper AFC verlengt met trainer Benno Nihom

Benno Nihom gaat langer door als trainer van AFC Amsterdam. De voetbalclub, die uitkomt in de tweede divisie, heeft het contract van de 35-jarige oefenmeester met één jaar verlengd.

Benno Nihom is sinds deze zomer de trainer van AFC - Foto: Pro Shots / Erich Snijder

"Gezien de goede resultaten en de prettige samenwerking is afgesproken zijn contract met één jaar te verlengen", zegt Brian Speelman, voorzitter van AFC, op de website van de club. "Ook voor de continuïteit vinden wij dit heel belangrijk."

AFC gaat momenteel aan kop in de tweede divisie. Na een moeizame start hebben de Amsterdammers zich opgewerkt naar de eerste plaats. "De komende weken en maanden gaan we verder bouwen aan de selectie", zegt Nihom. "Ik ben heel blij met de verlenging, er spreekt veel vertrouwen uit. Ik ben als kind van de club heel trots op deze prachtige uitdaging."

Ajax Vrouwen

Nihom staat sinds afgelopen zomer aan het roer bij AFC. Eerder werkte hij bij Ajax Vrouwen waarmee hij in 2018 landskampioen werd. Hij nam de taken over van Uli Landvruegd die fulltime in dienst bij Telstar is. De eerstvolgende competitiewedstrijd van AFC is op 5 november tegen Noordwijk. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52