Start van hoofdcontent

VELSEN-ZUID

nl

Dubbel gevoel voor eindelijk scorende Tom Overtoom: "Zat er aardig in"

28 oktober 2022, 23.04 uur · Aangepast 29 oktober 2022, 02.16 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Eén keer scoorde Tom Overtoom voor Telstar in de beker, maar nog niet in de competitie. Vanavond gebeurde dat eindelijk, in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht (2-2). "De goal zat er aardig in, alleen een beetje dubbel."

Tom Overtoom scoort z'n eerste competitietreffer voor Telstar - NH Nieuws

In het begin van de wedstrijd schoot Tom Overtoom prachtig met zijn mindere linkerbeen de bal in de linkerbovenhoek. "M'n doelpunt was ook wel nodig, want we waren belabberd gestart." Op dat moment zette Overtoom zijn ploeg weer naast FC Dordrecht, 1-1. En was het de opmaat na uitstekend spel van Telstar. Toch eindigt het onderonsje met de Rijnmonders in een 2-2 gelijkspel.

'Meerwaarde'

Trainer Mike Snoei baalde na afloop ook zichtbaar. Telstar kreeg zeker in het begin van de tweede helft drie enorm grote kansen. "We moesten vandaag gewoon winnen." Waar meerdere Witte Leeuwen de trekker niet overhaalden, deed Overtoom dat wel. Trainer Snoei is blij met de stappen die zijn middenvelder de laatste weken maakt. "Op dit moment een hele goede meerwaarde."

Tekst loopt door onder de video.

Trainer Mike Snoei over de scorende Tom Overtoom - NH Nieuws

Van bank naar basis

Waar Overtoom vorig jaar steevast in de basis stond in de ploeg van de toenmalige trainer Andries Jonker, moest de 31-jarige Amsterdammer dit seizoen weleens op de bank plaatsnemen. De laatste tijd speelt Overtoom weer en is hij belangrijk met assists en dus ook een doelpunt. "Ik heb m'n kans gegrepen."

Tekst loopt door onder de video.

Na een paar weken op de bank staat Tom Overtoom weer in de basis bij Telstar - NH Nieuws

Door het gelijke spel is Telstar één plekje gestegen op de ranglijst. De Witte Leeuwen staan nu twaalfde en gaan volgend weekend op bezoek bij NAC Breda.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52