Jong AZ dankt Barasi na overwinning op VVV-Venlo

Het beloftenteam van AZ heeft vanavond VVV-Venlo verslagen. In een uitverkocht Stadion De Koel werd het 1-2. Iman Griffith en Yusuf Barasi waren de doelpuntenmakers namens Jong AZ.

Yusuf Barasi maakt uiteindelijk de winnende treffer voor Jong AZ - Foto: Pro Shots / Erich Snijder

Het eerste gevaar van de wedstrijd werd gesticht door de spits van de Alkmaarders. Door een snelle beweging omzeilde aanvaller Yusuf Barasi de Venlose verdediging. Zijn daaropvolgende doelpoging ging echter rakelings naast.

Onvoldoende zicht

Na een kwartier liet het sfeervak van VVV zich zien. Vanaf de tribune achter het Venlose doel ontstond zwarte rook. Het speelveld was niet voldoende zichtbaar, waardoor scheidsrechter Robin Vereijken het spel tijdelijk moest onderbreken.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Na rookgordijn komt kansenregen

Na een tijdelijke onderbreking nam Jong AZ het initiatief. In de 28e minuut pikte Soulyman Allouch de bal op. Hij stuurde Iman Griffith met een steekpass diep. De rechtsbuiten van AZ schoot de bal vervolgens beheerst in de lange hoek. Allouch mocht hiermee alweer zijn vijfde assist van het seizoen bijschrijven.

Driemaal is scheepsrecht

Richting de rust nam VVV het overwicht over. Centrale verdediger Rick Ketting legde aan vanaf grote afstand. Op een zwabberschot had doelman Jayden Owusu-Oduro een moeizaam antwoord. Nog geen twee minuten later volgde het volgende waarschuwingsschot van Thijme Verheijen. Zijn schot belandde op de lat. Driemaal bleek uiteindelijk scheepsrecht. Aanvoerder Sven Braken kopte vanuit een vrije trap de 1-1 binnen.

Het slotakkoord van de eerste helft was weer voor de beloften van AZ. Griffith zijn schot werd gepakt door doelman Ennio van der Gouw. Barasi wist vervolgens de dubbele rebound ook niet binnen te werken.

Soulyman Allouch was bedrijvig op de linkerflank - Foto: Orange Pictures

Vernietigend schot

In de tweede helft trokken de mannen van trainer Maarten Martens de goede lijn door. Een lange bal van achteruit viel opnieuw voor de voeten van Barasi. Hij schrok zelf van de kans en verzuimde te scoren. Vier minuten later was het alsnog raak voor de negentienjarige Turk. Een afgeslagen voorzet viel voor zijn voeten waarna hij vernietigend hard uithaalde: 1-2.

In de slotfase kregen de Limburgers nog een grote kans via het hoofd van Kristófer Kristinsson. Zijn poging werd gepareerd door doelman Owusu-Oduro. Het bleek het laatste wapenfeit, want in de vier minuten extra tijd kwamen de Alkmaarders niet meer in de problemen (1-2).

Opstelling Jong AZ: Owusu-Oduro; Dekkers, Engel, Goes, Lathouwers; Koopmeiners (Schouten/65) , De Jong, Buurmeester; Allouch (Postma/90), Barasi (Reverson/67), Griffith (Pynadath/93).