Ga naar Content

Toch weer ongeluk op het Hoefje ondanks extra maatregelen aan beruchte kruising

Ondanks dat er onlangs (kleine) maatregelen zijn genomen om de kruising bij het Hoefje in Nieuwe Niedorp veiliger te maken, is daar deze week toch weer een ongeluk gebeurd. De provincie gaat nogmaals in overleg, nu om te praten over permanente maatregelen.

Foto: NH Nieuws / Jurgen van den Bos

De kruising is berucht: al jaren gebeuren er regelmatig ongelukken, ondanks dat er van alles aan wordt en is gedaan om haar veiliger te maken. Zo zijn er onder andere verkeersborden weggehaald en verplaatst. Maar het lijkt niet of onvoldoende te werken.

De ongelukken gebeuren meestal wanneer mensen vanaf de Boomgaardweg komen, het Hoefje oversteken en de provinciale weg N242 op willen rijden. Bij de eerste oversteek gaat het vaak nog goed, maar bij de tweede oversteek botsen ze op verkeer van rechts.

Nadat vorige maand weer een botsing was, is weer overleg geweest tussen de provincie, de gemeente Hollands Kroon en de politie. Naar aanleiding van dat gesprek, zo laat de provincie weten, zijn op 14 oktober zogeheten rood-witte 'schildjes' (wegafzetting, red.) geplaatst. De gedachte daarachter was 'dat er meer ruimte zou zijn tussen het opstelvak in het midden en het verkeer dat vanuit Winkel komt', zo geeft de provincie aan.

Permanent

Toch was er ook deze week weer een ongeluk op het Hoefje. "Weer een flinke klapper", schrijft iemand op Facebook. "Gaan we wachten tot er een keer een dode valt?" De provincie erkent dat ook de schildjes onvoldoende hebben gewerkt. "Helaas hebben deze maatregelen dit ongeluk niet kunnen voorkomen. Daarom vindt er volgende week nog een overleg plaats over dit kruispunt tussen de provincie, de gemeente Hollands Kroon en de politie. Met deze partijen gaan we bepalen of en hoe we dit kruispunt permanent veiliger kunnen krijgen."

Berucht kruispunt Hoefje - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]