Ga naar Content

Lichten uit bij bakker Rogier: hoop op meer energiesteun vanuit Den Haag

De ovens draaien nog op volle toeren, maar de lichten staan uit bij bakker OSCAR in Heemstede. Eigenaar Rogier Oscar-Heijn steunt de landelijke actie van bakkers ten volste. De bakkers vragen om meer compensatie vanuit de overheid. “Het zou toch zonde zijn als straks nog meer bakkers hun deuren moeten sluiten.”

Foto: NH Nieuws

"Bij veel bakkerijen zijn vandaag de lichten uit, omdat de energieprijzen geëxplodeerd zijn en we de rekening straks niet meer kunnen betalen", vertelt Rogier. Hij is de eigenaar van deze bakkerij en heeft nog drie andere vestigingen in IJmuiden en Haarlem. Voorlopig heeft hij nog mazzel. "Ons contract loopt tot 1 januari. Maar daarna wordt het een spannende tijd."

NH Nieuws keek even mee met Rogier in de bakkerij. Tekst loopt door onder de video

Geen lampen aan bij bakker Rogier: hoop op meer energiesteun van de overheid - NH Nieuws

Het kabinet kondigde vorige week aan dat bedrijven die veel energie gebruiken op steun kunnen rekenen. Er is wel een belangrijke voorwaarde: om in aanmerking te komen voor de steun moet een bedrijf minimaal 12,5 procent van de omzet besteden aan de energierekening. Dat zette kwaad bloed bij veel bakkers, omdat zij niet aan die voorwaarde voldoen.

"Morgen gaan de lampen weer aan. Ik hoop ook dat ze gewoon aan kunnen blijven”

Bakker Rogier Oscar-Heijn

En dan nog: "Het is een druppel op een gloeiende plaat", vindt Rogier. "Wij als ondernemers moeten heel creatief zijn met kijken hoe we de rekeningen kunnen betalen. Maar we hopen ook op échte steun van de overheid."

Voor de Amsterdamse bakkerij Venekamp zou dat al te laat komen. Door de hoge gasprijzen en het gebrek aan personeel gaat die zaak binnen een paar maanden dicht.

Tekst loopt door onder de video

Bakker aan Ferdinand Bolstraat kan geen opvolger vinden en moet na 125 jaar sluiten - NH Nieuws

In Heemstede heeft eigenaar Rogier al een hoop positieve reacties gekregen van klanten. "Mensen leven ontzettend met ons mee. Morgen gaan de lampen weer aan. Ik hoop ook dat ze gewoon aan kunnen blijven."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]