Ga naar Content

Complex Purmersteijn omgetoverd voor bekeravond: "Je moet goed voor de dag komen"

Dranghekken, stewards, politieagenten, afgeladen tribunes en een vol terras. Het complex van Purmersteijn was vanavond het decor van OFC-Sparta en dat was te merken. Er was namelijk genoeg publieke belangstelling voor de bekerwedstrijd. 

Geoffrey de Bruin met zijn zoon Mack - Foto: NH Sport / Milton Pus

Ondanks het late tijdstip wordt de wedstrijd bezocht door ongeveer 1500 toeschouwers. Opvallend genoeg hebben ook veel Sparta-fans hun weg gevonden naar Purmerend. Geoffrey de Bruin is één van de bezoekers vanuit OFC. "Mijn zoon is ballenjongen vanavond en speelt in de O-11. Dat was een mooie reden om naar deze wedstrijd te gaan. Het komt nu helemaal top uit wegens de vakantie, al had hij anders ook mogen gaan."

Volgens De Bruin is het ‘prima te doen’ dat OFC in Purmerend speelt. "Het is een leuk uitje voor ons, haha. Het valt me ook op dat er veel mensen zijn meegereisd vanuit Rotterdam. Er is meer publiek op afgekomen, dan ik van tevoren had verwacht", zegt De Bruin terwijl hij om zich heen kijkt.

Tekst gaat verder onder de foto's

Een opvallende toeschouwer is Nick Mulders, inderdaad de zoon van OFC-trainer Pieter Mulders. Hij vindt het niet erg dat de Oostzaners op ander complex spelen. "Het gebeurt wel vaker in het bekertoernooi dat clubs moeten uitwijken. Gisteren speelde USV Hercules nog op het trainingscomplex van FC Utrecht. Als je zelf niet de juiste faciliteiten hebt, moet je op zoek naar mogelijkheden in de buurt."

Hopen op stunt

Mulders komt vaker kijken bij zijn vader. "Als het uitkomt, probeer ik altijd wel aanwezig te zijn. Het zou fantastisch zijn als OFC stunt tegen Sparta. Voor veel spelers is het al een droom om tegen een club uit de eredivisie te spelen. Ze kwamen na drie minuten al achter, maar hebben zich goed terug geknokt."

Uiteindelijk blijkt de hoop van Mulders niet uit komen, omdat Tobias Lauritsen twee keer scoort in de slotfase. De zoon van de trainer staat niet bij de dug-out. "Dat hoeft van mij ook weer niet. Overal naast het veld waar ik sta, hoor ik hem wel", sluit Mulders af met een knipoog.

Tekst gaat verder onder de foto's

Het bekerduel werd in Purmerend gespeeld, omdat de lichtinstallatie van OFC niet voldeed. De tweededivisionist keek eerst naar andere mogelijkheden. Zo stonden sportpark Goed Genoeg (AFC), sportpark Kalverhoek (Jong AZ) en het Volendam-stadion (FC Volendam) op de verlanglijst. Die vielen af, waardoor Purmersteijn het duel mocht organiseren. "Het is even wennen dat we bij een andere club moeten spelen, maar het is allemaal super geregeld", stelt Bauke Krijgsman, bestuurslid bij OFC.

Beveiligingsmaatregelen

"Zij krijgen de kantine-inkomsten, wij houden de kaartverkoop", vervolgt Krijgsman. "Wij hebben ook stewards moeten regelen van de KNVB. Je moet van de bond per honderd supporters één steward oproepen. Daarom hebben we er zes ingehuurd, omdat we hopen op zeshonderd supporters. Sparta had zelf ook acht stewards mee, dus dan kom je vanzelf op een hoog aantal beveiligers."

Visitekaartje

Voor Purmersteijn is het een ideale avond om hun visitekaartje af te geven, weet ook Marco Daman. Hij is bestuurslid commerciële zaken en werd benaderd om de wedstrijd te organiseren. "FC Volendam heeft hier wel eens gespeeld in de voorbereiding, maar dat was toch anders. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dacht dat OFC tegen Jong Sparta moest. Later kwam ik er pas achter dat het om het eerste elftal ging. Des te mooier is het dat je dan een eredivisieclub mag ontvangen."

Een grote groep vrijwilligers is de hele dag in de weer geweest om het complex er spic en span uit te laten zien. "Je club staat natuurlijk in de schijnwerpers, dus dan moet je goed voor de dag komen. Het is ook mooi voor de stad Purmerend, dat zo’n bekerwedstrijd hier georganiseerd kan worden. We zijn een club met ambitie en door deze avond kunnen we dat ook uitstralen."

"We zijn een club met ambitie en door deze avond kunnen we dat ook uitstralen"

Bestuurslid commerciële zaken Purmersteijn marco daman

Uitschakeling

Aan de voorbereidingen en maatregelen lag het niet, maar de bekerdroom spatte uiteen voor OFC. Na een snelle achterstand knokte de ploeg van Pieter Mulders zich terug via Niels Butter. Hij mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding van Shurandy Sambo.

De gelijke stand (1-1) bleef ook lange tijd op het scorebord staan en een stunt leek in de maak. Sparta bracht echter na zeventig minuten Vito van Crooij en Lauritsen. Laatstgenoemde scoorde twee keer, waardoor de Rotterdammers morgen in de koker zitten voor de volgende ronde.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52