Ga naar Content

Serena in tranen nadat ze haar auto volledig ziet afbranden, zus start doneeractie

Afgelopen zaterdagnacht zaten bewoners rondom de Asterstraat in Den Helder rechtop in bed door een harde knal. Een auto stond in lichterlaaie en al gauw sloeg het vuur over op de twee auto's die ernaast geparkeerd stonden. Serena Bouman belde nog snel de hulpdiensten, maar dat was al te laat: niets of niemand kon haar auto nog redden van de vuurzee. Nu start haar zus een doneeractie om Serena aan een andere auto te helpen.

Serena haar auto raakte total loss door brandstichting bij een andere auto - Foto: NH Nieuws / Kelly Blok

Afgelopen weekend was alwéér raak in Den Helder. De stad wordt al lange tijd geteisterd door autobranden en dit keer was een voertuig in de Asterstraat het doelwit. De auto is naar verluidt in brand gestoken door een vuurwerkbom en stond binnen korte tijd, samen met twee andere auto's, volledig in de fik. 

Serena Bouman is eigenaresse van de blauwe Chevrolet Kalos en stond geparkeerd naast de auto die in brand vloog. Ze lag lekker te slapen toen ze wakker schrok van de enorme knal. "Toen vroeg ik of mijn kinderen oké waren en riep mijn zoon dat mijn auto in brand stond", vertelt Serena.

Tekst gaat verder onder verwijzing.

Lees ook

Nadat Serena de hulpdiensten had gebeld, snelt ze zich naar de brand achter haar huis. Daar wordt haar grootste nachtmerrie werkelijkheid. "Toen zag ik ook mijn autootje wegbranden", vertelt Serena bedroefd. 

En dat zorgt voor een hoop tranen, want Serena heeft afgelopen tijd flink wat meegemaakt. Het voelt voor haar dan ook als de zoveelste tegenslag die de alleenstaande moeder moet zien te verwerken. "Je voelt je dan machteloos, verdrietig en bent eigenlijk op dat moment de kluts even kwijt", vertelt Serena zichtbaar geëmotioneerd.

In onderstaande video vertelt Serena over de vreselijke gebeurtenis en zijn beelden te zien van de autobrand (tekst gaat door onder de video).

Serena's auto is helemaal afgebrand - NH Nieuws

Verzekering

Nadat Serena enigszins van de schrik is bekomen, belt ze meteen haar zus Claudia op. Samen zoeken ze van alles uit, maar ze krijgt slecht nieuws: ondanks dat ze niks aan deze brand kan doen, krijgt ze geen euro vergoed. Haar oude auto is namelijk alleen WA verzekerd.

Dat betekent dat Serena alleen verzekerd is voor schade die ze aan een ander aanricht, maar daar was bij deze brand geen sprake van. "En toen sloeg de paniek echt wel toe", zegt Serena. Ze was juist zo trots op haar auto, die ze vorig jaar met haar hard verdiende centen had kunnen aanschaffen, én ook dagelijks nodig heeft voor haar werk in de thuiszorg. "En hij was ook net gekeurd, dus ik had er ook weer wat geld in gestoken", vertelt Serena.  

Doneeractie

Serena heeft veel steun van haar zus Claudia Pietens en zij komt dan ook met het idee om een doneeractie te beginnen om geld te verzamelen voor andere auto. "M'n hart doet echt zo veel zeer als ik m'n zus zo zie", vertelt Claudia met tranen in haar ogen, "Als ik een miljoen op de bank had dan had ik allang een andere auto voor haar gekocht, maar dat heb ik niet."

Daarom probeert de betrokken zus via deze inzameling genoeg geld binnen te krijgen voor de aanschaf van een nieuwe auto. Inmiddels staat er ruim vierhonderd euro op de teller en de zussen hopen dat het streefbedrag van €1500 euro wordt gehaald. Maar veel eisen heeft Serena niet: "Als hij rijdt en ik kan mijn werk gewoon doen, dan zou dat al heel fijn zijn."

Via www.steunactie.nl is het mogelijk om geld te doneren voor een nieuwe auto voor Serena. 

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]