Onverwachte driepunter Jong Ajax en kansloze avond Jong AZ in Den Bosch

Jong Ajax had tegen Almere City FC weinig aansprak op een overwinning. In een zware tweede helft wisten de Amsterdammers in de omschakeling toch de overwinning veilig te stellen: 3-2. Het beloftenteam van AZ kon de goede prestatie van vorige week geen vervolg geven. Ditmaal werd op bezoek bij FC Den Bosch kansloos verloren: 3-0.

Jong Ajax op voorsprong in Almere - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Voor Jong Ajax tegen Almere City FC was het lang aftasten. Enkele slordigheidjes leidden nog tot kleine mogelijkheden, maar de echte gevaarlijke doelpogingen bleven uit. Na twintig minuten werd de score toch geopend. Een corner voor de Amsterdammers werd snel en kort genomen. Kian Fitz-Jim werd aangespeeld en slingerde de bal richting de tweede paal. Daar kon Christian Rasmussen makkelijk met het hoofd binnen knikken: 0-1.

Gelijkmaker na gelijkmaker

Ondanks de goede goal konden de Amsterdammers de lijn niet doortrekken. Nog geen zeven minuten later viel de gelijkmaker al. Na een goede aanval legde Manuel Royo van een meter of twintig aan voor een schot. Een vallende bal verraste en verschalkte doelman Tom De Graaff: 1-1. De beloften van de Amsterdammers kwamen snel met een reactie. Een vlot lopende aanval over meerdere schijven kwam voor de voeten van Lorenzo Lucca. Die schoof de bal eenvoudig tegen de touwen.

In de tweede helft kreeg Almere City meer grip op de wedstrijd. De Flevolanders kregen meerdere opgelegde kansen, maar elke poging wist De Graaff te pareren. Desondanks viel de gelijkmaker toch. In behoorlijke vrijheid kopte Jeredy Hilterman binnen: 2-2. De Amsterdammers kwamen er eigenlijk niet meer aan te pas. Toch sloeg Ajax nog eenmaal toe. Een aanval van Almere City werd afgeslagen en in de snelle counter schoof Ar'jany Martha de bal onder Almere-doelman Nordin Bakker door. In het slot van de wedstrijd trof doelpuntenmaker Royo nog een keer de lat voor de ploeg van Alex Pastoor. Doelpunten vielen er niet meer: 2-3.

Opstelling Jong Ajax: De Graaff, Jermoumi (Vos/61), Aertssen, Warmerdam, Pierie; Regeer, Fitz-Jim, Hlynsson (Delgado/90); Hansen(Milovanovic/75), Lucca(Martha/61), Rasmussen.

Jong AZ beleeft een moeilijke avond in Den Bosch - Foto: Pro Shots / Peter van Gogh

Jong AZ beleefde een moeilijke avond in Den Bosch. Na slechts twee minuten spelen werd doelman Rome-Jayden Owuso-Oduro al gepasseerd. Na een goede voorzet vanaf de linkerkant schoot FC Den Bosch-aanvaller Danny Verbeek de bal binnen. Jong AZ probeerde de wedstrijd te keren, maar tot grote kansen kwamen de Alkmaarders niet. Den Bosch sloeg in minuut 33 bijna weer toe als Joey Konings na een lange bal een volley poeierde op Owusu-Oduro die knap redde.

Kansloze tweede helft

In de tweede helft kreeg Jong AZ al snel het deksel op de neus. Waar Konings in de eerste helft nog een grote kans liet liggen, was het in de 47e minuut wél raak. Owuso-Oduro wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar in de rebound was het alsnog raak. Nog geen vijftien minuten later werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. De Alkmaarse doelman wist wederom in eerste instantie te redden, maar Steven van der Heijden schoot de tweede mogelijkheid kiezelhard raak. In het restant van de wedstrijd werd weinig meer klaargespeeld, waardoor de wedstrijd eindigde in 3-0.

Opstelling Jong AZ: Owuso-Oduro; Lathouwers, Goes, Stam(Engel/62), Dekkers; Schouten, Twisk (Postma/81), Kwakman(Reverson/63); Allouch, Meerdink (Addai/80), Poku (Pynadath/61).