Ga naar Content

Zand in de motor bij slordig AZ: "We verliezen van onszelf"

"Het is geen fijn gevoel", zegt Tijjani Reijnders over de nederlaag van AZ op bezoek bij Apollon Limassol (1-0). De middenvelder van AZ vond dat zijn ploeg slordig was op Cyprus en dat de Alkmaarders veel achter de bal aanliepen. "En dan is het moeilijk vanavond."

Tijjani Reijnders baalt van de gemiste kans - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

"We waren slordig, hadden een te laag tempo en geven via een spelhervatting een goal weg. Zelf creeëren we niet echt kansen", analyseert Reijnders na afloop van het duel bij ESPN. "Ze waren comfortabel aan de bal en ik denk dat wij ze daarin teveel tijd gaven. Daardoor konden zij eronderuit voetballen en wij moesten heen en weer lopen."

Sinds begin augustus speelt AZ telkens drie wedstrijden in de week. Doordat het al vroeg in de voorrondes speelde, heeft het al negentien officiële wedstrijden in de benen. "Het is een intensief programma. Daar trainen we voor en daar spelen we voor."

"Het is een moeilijke pot en dan verliezen we van onszelf"

AZ-speler tijjani Reijnders

De laatste tijd werd koploper AZ vooral geroemd om het spelen als een team. Apollon Limassol wist de ploeg van trainer Pascal Jansen dusdanig te ontregelen, dat AZ niet aan het eigen spel toe kwam. "We waren niet onszelf", gaat Reijnders, die na de wissel van Jordy Clasie de aanvoerdersband droeg, verder. "We waren slordig en creeëren te weinig. Het is een moeilijke pot en dan verliezen we van onszelf. Ik denk dat zij het ons ook lastig hebben gemaakt."

Komende zondag wacht voor AZ de topper tegen Feyenoord. De wedstrijd begint om 16.45 uur in Alkmaar. Flitsen van het duel zijn te volgen in de radio-uitzending van NH Sport.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52