Ga naar Content

Snackbarhouder Gerard komt niet in aanmerking voor kabinetssteun maar blijft strijdbaar

De Schagense snackbarhouder Gerard Tesselaar komt waarschijnlijk niet in aanmerking voor de kabinetssteun voor mkb'ers. Vandaag werd duidelijk dat energie-intensieve bedrijven een tegemoetkoming op de energiekosten krijgen, maar Gerards snackbar Smultaria valt mogelijk net buiten de criteria. De patatbakker is teleurgesteld, maar strijdbaar. 

NH Nieuws - NH Nieuws

Gerard verhoogde eerder de prijs van zijn patat al met dertig cent en zette een koelcel en frituur uit om geld te besparen. Volgens hem laat het huidige kabinet ondernemers vallen.  "Net als bij de corona zijn we weer de dupe. Toen moesten we acht maanden dicht."

Onder andere bakkers, sauna's, tuincentra en andere energie-intensieve bedrijven krijgen een maximale tegemoetkoming van 160.000 euro voor hun hoge energiekosten, zo meldt de NOS. Ze moeten wel minimaal 12,5 procent van hun omzet kwijt zijn aan hun energiekosten. Verder krijgen ze de helft terug van hun gestegen energiekosten, boven een door het kabinet ingestelde drempelprijs.

Gerard heeft berekend waarschijnlijk 'slechts' 11 procent van zijn omzet aan energie kwijt te zijn. 

Toch is Gerard vastbesloten om ook de crisis het hoofd te bieden: "Ik laat me niet kleinmaken, we gaan gewoon door. Ik heb alweer een leuk idee en we gaan ervoor", zegt hij.

Wat hem steunt is dat zijn klanten hem niet in de steek laten, maar gewoon bij hem blijven snacken. "Dat is echt hartverwarmend om te zien", aldus Gerard. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]