Ga naar Content

Schaatsster Irene Schouten verlengt voor vier jaar bij Team AH Zaanlander

Schaatsster Irene Schouten heeft voor vier jaar bijgetekend bij Team AH Zaanlander. "Ik ben blij dat ik in ieder geval tot de komende Winterspelen bij deze ploeg kan blijven", aldus Schouten.

Irene Schouten (r) met haar coach Jillert Anema - Foto: Orange Pictures

Schouten heeft nu dus zekerheid tot de spelen van 2026 in Milaan. De dertigjarige Noord-Hollandse heeft een droomseizoen achter de rug. Op de Olympische Spelen van Peking pakte ze drie keer goud en één keer brons.

"Na een heel hectisch jaar en een drukke zomer weet ik nog niet echt hoe ik ervoor sta"

schaatsster irene schouten

"Na een heel hectisch jaar en een drukke zomer weet ik nog niet echt hoe ik ervoor sta. Pas na een aantal weken schaatsen weet ik wat mijn niveau is en vanuit daar ga ik mijn doelen stellen. Voor mij is het nu belangrijk om plezier te hebben", aldus Schouten. 

De ploeg is volop in voorbereiding op het komende seizoen. Eén van de belangrijkste toernooien zal het WK afstanden in Thialf zijn. Dat toernooi is van 2 tot 5 maart in Heerenveen.

Presentatie

Vandaag was de officiële presentatie van Team AH Zaanlander. De meest opvallende aanwezige was Irene Schouten. De koningin van de afgelopen Winterspelen voelt nog geen extra druk na al haar medailles in Peking. 

''Alles wat ik nu nog win is mooi meegenomen''

schaatsster irene schouten

"Ik voel niet dat de druk op mij toeneemt. Al kan dat best zo zijn. Meer mensen zullen mij als een kampioen gaan behandelen. Alles wat ik nu nog win is mooi meegenomen. Mijn grote doel is immers al behaald'', aldus een relaxte Schouten.

Irene Schouten tijdens presentatie - NH Nieuws

Accepteren

Ook trainer Jillert Anema denkt niet dat Schouten onder de druk zal bezwijken. "Irene is en blijft dezelfde Irene. Ze wil heel graag winnen, maar als ze een keer tweede wordt moeten de supporters dat ook accepteren. Het betekent ook weer niet dat we snel tevreden moeten zijn. Dat ben ik namelijk nooit."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52