Ga naar Content

Uitblinker Griffith hunkert naar officieel debuut bij AZ

Met een doelpunt en twee assists kan Iman Griffith terugkijken op een heerlijke avond namens Jong AZ. De Alkmaarse beloften wonnen glansrijk met 4-0 van NAC. Griffith was vooral blij met z'n assist op Mexx Meerdink. "Ik zei al tegen hem 'koppie op', je gaat 'm straks maken."

Iman over z'n doelpunt en twee assists tegen NAC - NH Nieuws

"Ik hou wel van een doelpuntje pakken", vertelt Iman Griffith gedoucht en wel na de overwinning op NAC. "Maar dit is ook mooi voor Meerdink."

Grinta en aanvalslust

De overtuigende zege bekoorde Maarten Martens uiteraard. De Belgische oefenmeester van Jong AZ genoot van de 'grinta' en de aanvalslust bij zijn spelers. En hij zag dat uitblinker Griffith stappen aan het maken is. "Hij zit op het moment dicht tegen AZ 1 aan."

Tekst loopt door onder de video.

Trainer Maarten Martens over z'n pupil Iman Griffith - NH Nieuws

Officieel debuut

Op z'n zestiende maakte Griffith al zijn officieuze debuut voor de Alkmaarse hoofdmacht. Helaas voor de rechtsbuiten is er nog officieel vervolg gekomen. Inmiddels is Griffith twintig jaar en speelt hij z'n wedstrijden voor Jong AZ. Toch maakt hij wel degelijk stappen. "Als ik zo doorga, dan krijg ik misschien wel de kans."

Tekst loopt door onder de video.

Iman Griffith over z'n ontwikkeling bij AZ - NH Nieuws

Mede dankzij de uitstekende wedstrijd van Griffith is Jong AZ flink gestegen op de ranglijst. De talenten van Martens staan nu op de zevende plek. Volgende week gaat Jong AZ op bezoek bij FC Den Bosch.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52