Ga naar Content

Het nieuws uit de IJmond van 7 oktober: Pendelbus voor asielzoekers bekogeld met vuurwerk en stenen • Frisse Wind op nummer 2 in Duurzame top 100 van dagblad Trouw

Dit is het IJmond nieuwsoverzicht van vrijdag 7 oktober. Het nieuws van donderdag vind je hier. Tips, nieuwtjes of mooie beelden uit de IJmond? Mail ze naar [email protected]

Pendelbus voor asielzoekers bekogeld met vuurwerk en stenen

De bus die dienst doet om de asielzoekers van het opvangschip naar Beverwijk te brengen en vice versa, is 'regelmatig bekogeld met vuurwerk en stenen'. Dat schrijft de IJmuider Courant. Voorlopig rijdt de pendelbusdienst een andere route, namelijk over het industrieterrein en niet langer door het centrum van Velsen-Noord. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Hanneke Niele werd op eigen initiatief locatiemanager opvangschip

In een interview met het Noord-Hollands Dagblad vertelt Hanneke Niele dat zij zelf achter de functie van locatiemanager voor het opvangschip in Velsen-Noord aan is gegaan. Het COA heeft de oud-wethouder van Beverwijk snel daarna aangenomen, zo schrijft de krant vandaag.

Aankomende week zal de 'klankbordgroep' met onder andere inwoners van Velsen-Noord en ondernemers voor het eerst bij elkaar komen. Hanneke Niele zegt daarover: "Wie weet heeft de groep ook ideeën hoe we vanuit hier iets kunnen doen wat het dorp ten goede komt. De school een likje verf geven, bijvoorbeeld."

190 jongerenwoningen in Santpoort-Noord