Ga naar Content

Mallorca-verdachte Martijn T. 'zeker voorlopig' nog vast, pas later verhoord

Mallorca-verdachte Martijn T., die vanmorgen is opgepakt voor meineed, blijft zeker voorlopig nog vastzitten. Dat bevestigt justitie aan NH Nieuws. De jonge Hilversummer moet nog worden verhoord over zijn leugens onder ede. 

Foto: NOS

Martijn T. werd aangehouden omdat hij onder ede zou hebben gelogen over wat er ná de mishandelingen zou zijn gebeurd. De jonge Hilversummer verklaarde tegenover de rechter-commissaris dat hij eenmaal terug in de vakantievilla een glaasje water heeft gedronken en naar bed is gegaan. Hij zou niet met zijn vrienden over de mishandelingen gesproken hebben. 

Voor de rechtbank gaf T. vanmorgen dezelfde verklaring, tot verbazing van justitie en de rechtbank. De rechtbank spreekt van een leugen, omdat er een video is waarop de Hilversummer te zien is. Het gaat om een video waarop een van de andere vrienden trots zijn beschadigde knokkels laat zien en vertelt te hebben gevochten, Martijn T. is ook in beeld en zit op een tafel.

Aangehouden voor verhoor

Martijn T. werd na de verklaring door twee agenten aangehouden en naar het cellenblok van de rechtbank gebracht. 

Lees ook

T. moet nog worden verhoord over de kwestie en moet zeker tot die tijd in de cel blijven.

Een woordvoerder van justitie laat weten dat pas na de verhoren verder wordt gekeken naar de aanhouding van T. Er wordt een rapport opgesteld en pas daarna wordt gekeken of de Hilversummer langer vast blijft zitten of weer vrijkomt. 

Advocaat T. betreurt aanhouding

De advocaat van Martijn T. betreurt de aanhouding voor meineed. "De verdediging kan niet anders dan concluderen dat het openbaar ministerie op deze manier druk probeert uit te oefenen op de verdachten in deze zaak. Het effect van deze aanhouding zou wel eens het tegenovergestelde kunnen bewerkstelligen, namelijk dat verdachten zich niet meer vrij voelen te verklaren over hetgeen zij nog weten."

De advocaat van T. wijst er verder op dat de jonge Hilversummer 'op alle momenten naar waarheid heeft verklaard'. "Martijn heeft verklaard wat hij op dat moment wist", aldus advocaat Irene Stas.

Komende dinsdag staat Martijn T. hoe dan ook weer voor de rechter in het proces over de gewelddadigheden op Mallorca.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]