Start van hoofdcontent

AMSTELVEEN

nl

Ambulance met patiënt aan boord rijdt door stootblokken heen op Amstelveens kruispunt

5 oktober 2022, 14.52 uur · Aangepast 5 oktober 2022, 17.41 uur · Door Jouri Bakker

Een ambulance is vanmiddag op het kruispunt van de Keizer Karelweg met de oprit van de A9 in Amstelveen dwars door betonnen stootblokken gereden. Die staan daar vanwege werkzaamheden. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet bekend.  

Ambulance rijdt dwars door stootblokken in Amstelveen - Foto: VLN Nieuws

Het gaat om een ambulance van de GGD Kennemerland, bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland. "Er was een patiënt aan boord, en die is door een andere ambulance opgehaald." Volgens een getuige was het een jong meisje. Ze heeft bij de botsing geen (extra) letsel opgelopen. 

De ambulancemedewerkers zijn ter plaatse nagekeken, vertelt de woordvoerder. Voor zover bekend hebben zij geen ernstig letsel opgelopen.

Ambulance rijdt dwars door stootblokken op kruispunt Amstelveen - Foto: VLN

Een getuige laat NH Nieuws weten dat ze kort na het ongeluk langsreed, nog voordat de hulpdiensten aankwamen."Ik dacht: alweer een ongeluk? Want de huidige verkeerssituatie is erg ingewikkeld, zeker met die drukte."

De situatie rond de gecrashte ambulance was 'redelijk rustig' vertelt ze. "De patiënt lag nog in de ambulance, maar een ambulancemedewerker zat er wat moeilijk bij. Een andere ambulancemedewerker liep wat rond het voertuig."

"Toen pas zag ik dat de ambulance zwaar beschadigd was en er overal betonblokken lagen"

Automobilist

Ze gaat verder: "Andere automobilisten waren uitgestapt en liepen bellend of verdwaasd rond de ambulance. Toen zag ik pas dat de ambulance zwaar beschadigd was en er overal betonblokken lagen."  

Kruispunt

Het kruispunt in Amstelveen komt de laatste tijd vaker in het nieuws vanwege ongelukken.  Ruim een jaar geleden veranderde de verkeerssituatie bij het Stadshart drastisch. AAN! Amstelveen bekeek toen het zogenoemde DDI (Diverging Diamond Interchange) kruispunt. De wegen van noord naar zuid en vice versa kruisen elkaar hier. 

Bekijk in de video hieronder hoe het kruispunt er in afwachting van de herinrichting uitziet. 

Tekst gaat verder onder de video

Het kruispunt veroorzaakte vooral in het begin wat gedoe. Zo had bn'er Patty Brard er een ongeluk toen ze door oranje reed. "Wat een k*tverkeerssituatie. Je kon er eigenlijk op wachten", zei ze toen tegen het AD

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]