Ga naar Content

Slachtoffers botsing busje en tankwagen zijn arbeidsmigranten, chauffeur (54) opgepakt

De slachtoffers van het ongeluk op de Schipholweg in Badhoevedorp gisteren zijn arbeidsmigranten. De 54-jarige chauffeur van de personenbus waarin zij zaten is opgepakt. Zijn bloed wordt nog onderzocht, maar er zijn aanwijzingen dat hij onder invloed van alcohol was.

De chauffeur van het personenbusje is opgepakt - Foto: VLN

De Poolse chauffeur is zelf ook gewond geraakt, meldt de politie. Iets na 16.30 uur botsten ter hoogte van het Corendon Hotel een tankwagen en een volle personenbus op elkaar. In de tankwagen zaten geen gevaarlijke stoffen. 

Oost-Europa

Behalve de chauffeur raakten ook zes inzittenden van de personenbus gewond, van wie twee ernstig. Vier van hen hebben lichte verwondingen opgelopen. Zij zijn allemaal voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Twee inzittenden bleven ongedeerd. De arbeidsmigranten in de bus komen uit verschillende Oost-Europese landen.

De personenbus is van een uitzendbureau dat arbeidsmigranten plaatst - Foto: VLN Nieuws

De weg was na het ongeluk enkele uren afgesloten. Behalve voor de hulpverlening en het bergen van de wrakken is die tijd gebruikt voor onderzoek, het afnemen van alcohol- en drugstesten en het opnemen van getuigenverklaringen. 

Na verhoor vrij

De Poolse chauffeur van de personenbus is na een blaastest meegenomen naar het bureau, waar hij is verhoord. Inmiddels is hij weer vrij, maar hij moet zich wel voor de rechter verantwoorden voor zijn rol bij het ongeluk. 

De chauffeur van de tankwagen bleef ongedeerd. Het is een 71-jarige man uit Badhoevedorp.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]