Handballers Volendam brengen Aalsmeer eerste nederlaag van het seizoen toe

De handballers van Volendam hebben de Noord-Hollandse derby tegen Aalsmeer met 32-30 gewonnen. "We hebben vandaag toch een ploeg verslagen die de afgelopen jaren de grote titelkandidaat was", sprak Volendam-trainer Geert Hinskens na afloop. Voor Aalsmeer was het de eerste nederlaag in de BeNe-League dit seizoen.

De handballers van Volendam vieren feest - Foto: NH Sport / Martijn Kramer

De thuisploeg stond de hele wedstrijd op voorsprong. Ook speelde Volendam-keeper Evan de Lange een ijzersterke wedstrijd. Hij keerde de ene na de andere bal. Aalsmeer kwam daardoor maar moeilijk tot scoren.

Deutsche gründlichkeit

In de tweede helft was het de Duitser Oskar Schöll die belangrijk was voor Volendam. Hij nam een groot deel van de treffers voor zijn rekening. Uiteindelijk won de ploeg van Geert Hinskens met 32-30 van Aalsmeer.

'' We hadden een hele goede keeper met een geweldige dekking ervoor staan''

volendam-trainer Geert Hinskens

Apetrots

Volendam trainer Geert Hinskens is trots op zijn ploeg. De jonge trainer is vooral blij dat zijn team zeer dominant kan spelen. "We hebben de hele wedstrijd niet achter gestaan. We hadden een hele goede keeper met een geweldige dekking ervoor staan.''

Tekst loopt door onder video.

Handballers van Volendam verslaan Aalsmeer - NH Nieuws

Draai om de oren

Trainer Bert Bouwer van Aalsmeer kijkt heel anders naar de wedstrijd. "We hebben de tegenstander vandaag onderschat. Het klinkt gek maar we hadden vandaag beter een draai om de oren kunnen krijgen. We verliezen maar met twee punten en nu hebben de spelers het idee dat het wel aardig ging. We speelden gewoon 45 minuten zonder passie.''

Bouwer had liever draai om de oren gehad - NH Nieuws

Doordat Lions won met 37-31 van Hubo verliest Aalsmeer de koppositie in de BeNe-League en staat de ploeg van Bert Bouwer tweede. Volendam staat zesde.