Ga naar Content

René de Knegt wel bij definitieve handbalselectie, Donny Vink valt af

Bondscoach Staffan Ollson heeft de definitieve handbalselectie bekendgemaakt voor de start van de EK-kwalificatiereeks. Aalsmeer-keeper René de Knegt zit daar wel bij. Zijn teamgenoot Donny Vink is afgevallen.

Donny Vink (l) en René de Knegt (r) - Foto: Orange Pictures

De 24-jarige Vink kreeg twee weken geleden te horen bij de voorlopige Oranje selectie te zitten, maar  van een debuut gaat het nog niet komen. De Knegt speelde al acht interlands. In januari kwam hij nog in actie op het EK in Hongarije. Vanwege meerdere coronabesmettingen werd hij toen halverwege het toernooi ingevlogen.

In tegenstelling tot de afgelopen tijd zit voormalig Volendam-speler Florent Bourget niet bij de definitieve selectie. 

EK 2024

De handbalheren nemen het, in het kwalificatietraject voor het EK 2024, op tegen België en Griekenland. Bondscoach Olsson heeft in totaal twintig spelers opgenomen in zijn selectie. Naast De Knegt zijn ook Samir Benghanem (Aalsmeer), Jeffrey Boomhouwer (Aalsmeer) en Evert Kooijman (Volendam) opgeroepen namens de Noord-Hollandse ploegen. 

Op donderdag 13 oktober spelen de handbalmannen een thuiswedstrijd tegen België. Drie dagen later speelt Nederland in en tegen Griekenland de tweede kwalificatiewedstrijd.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52