Start van hoofdcontent

Sport

nl
V

Geen ruimte bij hoofdmacht voor Ajax-talent Kian Fitz-Jim: "Had gehoopt de stap te maken"

30 september 2022, 23.14 uur · Aangepast 30 september 2022, 23.44 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Met de aanvoerdersband om zijn linkerarm is Kian Fitz-Jim een belangrijke schakel voor Jong Ajax. De negentienjarige middenvelder speelde vrijdagavond met zijn teamgenoten 1-1 gelijk tegen koploper PEC Zwolle. "Ik denk dat we twee punten hebben laten liggen."

Kian Fitz-Jim baalt van het gelijke spel tegen PEC Zwolle - NH Nieuws

PEC Zwolle kwam na een klein kwartier spelen met tien man te staan, door een rode kaart van keeper Jasper Schendelaar. "Zij speelden daarna heel compact en wij hadden daar geen antwoord op." Vertelt een iets wat teleurgestelde Kian Fitz-Jim na afloop. De Amsterdammer moest vlak voor tijd het veld verlaten met een lichte liesblessure.

Inzakken

Trainer John Heitinga zag ook dat zijn ploeg moeite had met het compacte spel van de tegenstander. PEC Zwolle zakte extreem ver in en vormde een blok van negen spelers rondom het eigen zestienmetergebied. "Daarin moet je heel geduldig zijn."

Tekst loopt door onder de video.

John Heitinga zag dat zijn ploeg moeite had tegen het compact spelende PEC - NH Nieuws

Alleen via een prachtig afstandsschot van Kristian Hlynsson wist Jong Ajax te scoren. Door het gelijke spel zakten de Amsterdamse talenten een plekje op de ranglijst. De ploeg van John Heitinga staat nu elfde.

Hoofdmacht

Fitz-Jim is bezig aan zijn derde seizoen bij Jong Ajax. Regelmatig traint hij mee met de hoofdmacht en hij speelde ook al de nodige oefenduels, maar tot een officiële wedstrijd is het nog niet gekomen. Afgelopen zomer deed hij zelfs de hele voorbereiding mee, maar op het einde moest de balvaardige middenvelder weer terug naar de beloften. "Ik had gehoopt de stap te maken."

Tekst loopt door onder de video.

Kian Fitz-Jim over zijn kansen bij de hoofdmacht van Ajax - NH Nieuws

Het contract van Fitz-Jim loopt nog twee jaar door tot de zomer van 2024. Volgende week speelt hij met Jong Ajax de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Dit duel begint om 20.00 uur op het trainingscomplex van de Amsterdammers.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52