Ga naar Content

Blauwe blunder weggepoetst: Hilversumse fietspaden bijna 'lijnvrij'

Het zal in totaal zo'n twee weken duren, maar dan is er geen blauw vlekje meer te zien in het stationsgebied van Hilversum. Twee maanden terug werden blauwe lijnen op het fietspad gekalkt om fietsers om de werkzaamheden te leiden, maar er ontstond al snel kritiek. Een eerste aanpassing aan de lijnen bleek voor inwoners niet voldoende, dus nu verdwijnen ze helemaal.

Foto: NH Nieuws / Mark Arents

De commotie rondom de blauwe lijnen ontstond vrijwel direct na het aanbrengen op 22 juli. "Dit is echt belachelijk. Heel verwarrend en zonde van het geld", reageerde John Dietz van de Fietsersbond Hilversum toen. De blauwe verf was over sommige haaientanden en andere verkeersaanwijzingen geverfd, wat volgens Dietz de verkeersveiligheid niet ten goede kwam.

Drie dagen later waren onder andere de haaientanden weer zichtbaar in het stationsgebied, maar de blauwe lijnen bleven liggen. De fietsers werden volgens de gemeente op een 'leuke' manier geattendeerd op de omleidingen. De klachten stopten echter niet na deze aanpassing en dus worden de lijnen nu definitief verwijderd.

Lees ook

Dat 'lijnvrij' maken is echter niet zomaar gebeurd. Stukje voor stukje wordt de blauwe verf er als het ware afgespoten, legt aannemer Michel van Veenschoten uit. "We spuiten hele kleine steentjes die heel scherp zijn onder hoge druk op de stenen. Zo wordt de verf er als het ware afgeblazen."

Bekijk hieronder hoe de fietspaden 'lijnvrij' worden gemaakt

Blauwe lijnen rondom station Hilversum eindelijk weg - NH Nieuws

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]