Ga naar Content

VOC-speelsters Roos Daleman en Loïs van Vliet in voorlopige EK-handbalselectie

Bondscoach Per Johansson heeft Roos Daleman en Loïs van Vliet op de voorlopige selectie voor het komende Europees Kampioenschap in Noord-Macedonië gezet. Naast het duo van het Amsterdamse VOC staan er nog 33 speelsters op de lijst. 

VOC-speelster Roos Daleman (m) in actie tegen SEW - Foto: Orange Pictures

Daleman en Van Vliet maakten dit voorjaar geen deel uit van de 21-koppige selectie die de EK-kwalificatie veiligstelde. Ze ontbreken ook bij de Golden League-wedstrijden die Nederland vanaf volgende week tegen Denemarken, Noorwegen en Zwitserland speelt.

Vooral voor Van Vliet zal deze voorlopige selectie er een zijn om in te lijsten. Het is voor haar de eerste keer dat ze in de voorselectie van het nationale team is opgenomen.

Nagenoeg alle speelsters die in aanmerking komen voor een plekje in Oranje zijn in het buitenland actief. Behalve de twee handbalsters van VOC is alleen Quintus-speelster Bianca Schanssema opgenomen in de voorlopige EK-selectie.

Het EK begint 4 november en duurt tot 20 november. Het Nederlands team neemt het in de groepsfase op tegen Roemenië, Noord-Macedonië en Frankrijk.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52