Ga naar Content

Ondernemer teleurgesteld na Prinsjesdagavontuur: "Eerst zien dan geloven"

Het kabinet maakt miljarden vrij om de stijgende energielasten voor particulieren draaglijk te maken, de steunplannen voor ondernemers zijn pas volgende maand klaar. "Teleurstellend en veel te laat", vindt Gerard Tesselaar van snackbar en bistro Smultaria uit Schagen. Hij ging gisteren met een groep Noord-Hollanders naar Den Haag om bij de politici aandacht te vragen voor zijn situatie.

Foto: NH Media

Gerard kijkt tevreden terug op gisteren, het was een leuke dag en fijn om er als ondernemer een dagje uit te kunnen en bijzonder ook om eens in Den Haag te komen. Over het aantal politici dat hij kon spreken, is hij minder enthousiast. De Kamerleden die wel kwamen zoals Lilian Marijnissen, Pieter Omtzigt en Wybren van Haga namen ruim de tijd, vertelt Gerard. 

Overheidssteun

Gerard is blij met de miljarden die het kabinet vrijmaakt om particulieren te helpen hun energierekening te betalen. Maar dat er geen woord werd besteed aan steunplannen voor ondernemers, vindt hij onbegrijpelijk. "We hebben een rechts kabinet, maar ze hebben ons compleet links laten liggen", vindt Tesselaar.

In de belofte van minister Adriaansens van Economische Zaken dat ambtenaren hard aan het werk zijn zo'n plan te schrijven heeft hij weinig vertrouwen. "Eerst zien dan geloven", aldus de nuchtere ondernemer uit Schagen.

"We hebben een rechts kabinet maar ze hebben ons als ondernemers compleet links laten liggen"

Gerard tesselaar, ondernemer

Dezelfde reserve heeft Gerard als het gaat om de belofte van alle politici  om een broodje bij  hem in Schagen te komen eten. "Ze zijn welkom en we hebben lekkere koffie en verse broodjes. Als het echte mensen zijn dan komen ze ook echt", aldus Tesselaar.

Gerard Tesselaar, ondernemer uit Schagen teleurgesteld in kabinet - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]