Ga naar Content

Sfeervolle Damloop By Night was 'afzien, pittig, maar leuk'

Wie de Dam tot Damloop liever in het donker loopt, kon gisteravond zijn hart ophalen. Tussen 19.45 uur tot 22.30 uur renden duizenden deelnemers de vijf Engelse mijl en dat was voor velen flink afzien. Een enkeling gebruikt de tocht slechts als 'opwarmertje' voor vandaag. 

Damloop by night - NH Nieuws

"Ik heb er 36 minuten over gedaan. Ik ben tevreden. Het is erg sfeervol en er zijn veel mensen die je aanmoedigen. Ik heb echt lekker gelopen", vertelt een deelnemer die net over de finish komt. 

Even later strompelen twee vrienden arm in arm over de finish: "De sfeer was gezellig, maar we vonden het zwaar. We gaan nu bier drinken", roepen ze uitgelaten. Een groepje dames met lichtgevende rokjes is ook blij dat ze de finish gehaald hebben: "Ons logo is blauw. Dus deze lichtgevende, blauwe rokjes zijn helemaal fantastisch. Het was pittig, en afzien maar we hebben het gered", vertellen ze trots.

Weer een andere deelnemer laat weten deze tocht slechts  als opwarmertje te zien: "Morgen ben ik er weer!", vertelt hij enthousiast.

Om 10.00 uur gaan tienduizenden deelnemers van start. NH Nieuws doet live verslag op televisie, website en ons YouTube-kanaal. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]