Ga naar Content

Alkmaarse docent Saadet (31) in de race voor 'Leraar van het jaar': "Ontzettend tof"

Saadet Ertas maakt kans 'Leraar van het jaar' te worden. Ze werkt als docent Engels op het Stedelijk Dalton College in Alkmaar en zit bij de laatste drie kanshebbers voor de eretitel. "Wat een eer. Ik ben er erg blij met de nominatie."

Foto: Alkmaar Centraal

De titel 'Leraar van het jaar' wordt jaarlijks uitgegeven om te laten zien hoe mooi het vak leraar kan zijn. Verspreid over de categorieën: primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs kunnen leraren worden voorgedragen.

Wie de 31-jarige Alkmaarse docent heeft voorgedragen, weet Ertas niet. "Volgens mij zijn het oud-leerlingen geweest", vertelt Ertas tegen mediapartner Alkmaar Centraal.

Leraar van het jaar - NH Nieuws

Uit honderden aanmeldingen werden uiteindelijk 10 genomineerden per categorie geselecteerd. Na een selectieronde van de beroepsjury zijn er nu nog drie kanshebbers per categorie over.

Naast Saadet Ertas is er nog een genomineerde in de regio: Jennifer Ceelie van 't Baeken in Alkmaar maakt kans in de categorie primair onderwijs.

De grote dag is 5 oktober. Tijdens de Dag van de Leraar spreekt de vakjury met alle genomineerden en worden de prijzen uitgereikt door minister van Onderwijs Dennis Wiersma. Ertas zelf is al blij met een plaats in de top drie: "Voor mij is het al een eer om hieraan mee te doen. Ik ben al zover gekomen, dus ik vind dit ontzettend tof."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]