Ga naar Content
Noord-Holland

Leraar van het Jaar geeft les in Purmerend

5 oktober 2013, 16.28 uur · Aangepast 5 oktober 2013, 19.53 uur
Door: · Foto:

PURMEREND Jan-Willem van den Bos is geschiedenisleraar op het Egmond Lyceum in Purmerend en dat doet hij blijkbaar erg goed. Hij mag zich namelijk Leraar van het Jaar 2013 noemen.

Dat heeft de Onderwijscoöperatie, die de jaarlijke verkiezing organiseert, vanmiddag bekendgemaakt.

De verkiezing van de beste leraren van het jaar vond plaats in Hilversum. Van den Bos, en drie andere winnende leraren uit het voortgezet, middelbaar, speciaal en basisonderwijs, werden verkozen door een jury van leraren, leerlingen en bestuurders. Een van de conclusies van de jury's is dat deze docenten elke leerling een persoonlijke benadering geven, maar dat ze de klas ook als een geheel zien. De leraar van het jaar-verkiezing vond voor de 14e keer plaats.

Uit het rapport: "De jury is onder de indruk van deze sterke persoonlijkheid. De relativerende en tegelijkertijd rustige manier waarop deze leraar de liefde voor het onderwijs verwoordt, boeit ons. Het vakmanschap, de verbondenheid met leerlingen en collega’s en het uitgangspunt dat er altijd sprake is van gedeelde verantwoordelijkheid in een onderwijsleerproces, zijn naar het oordeel van de jury sterke punten. Deze kandidaat wil iedere leerling op zijn eigen talenten aanspreken. Iedere leerling kan excelleren, ja zelfs drop-outs kunnen tot verdieping komen. Maatwerk is daarbij van belang. Deze collega gaat altijd op zoek naar wat de leerling nodig heeft."

Onze jan Willem van den Bos verkozen tot Leraar van het Jaar!!! We zijn SUPER TROTS!!!

— JEL schoolleiding (@schoolleiding) October 5, 2013