Start van hoofdcontent

ZAANSTAD

nl

Gratis douchen als je de energierekening niet kan betalen bij Zaanse voetbalclub

14 september 2022, 07.30 uur · Aangepast 14 september 2022, 09.12 uur · Door Mischa Korzec

De prijs van gas rijst de pan uit, daarom sluiten veel sportclubs de douches in een poging geld te besparen. Maar bij de Zaandamse Christelijke Football Club (ZCFC) doen ze juist het omgekeerde: hier openen ze de deuren voor leden en hun familie die de energiekosten niet meer kunnen betalen.

Gratis douches voor mensen die energierekening niet kunnen betalen bij Zaanse FC - NH Nieuws

"We doen dit voor leden bij wie het water aan de lippen staat", zegt bestuurslid Roland van Braam. De club heeft tot maart 2024 nog een gereduceerd tarief en daar wil ze haar leden en hun familie van laten meeprofiteren. De douches worden in de avond en op trainingsdagen beschikbaar gesteld.

Er zal niet streng gecontroleerd worden, waardoor ook mensen die helemaal niets met de club te maken hebben een warme douche kunnen nemen. Lange rijen staan er in ieder geval nog niet. Roland van Braam denkt dat dit ook komt omdat er een taboe op de gratis douches staat. "Het is een lastig onderwerp om te vertellen dat je de rekening niet meer kan betalen."

Van Braam hoopt dat mensen wel gebruik maken van het aanbod van de club. "Wellicht wordt er al gebruik gemaakt als de jeugd traint zodat dat thuis niet meer hoeft."

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]