Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Zwemmen voor je dierbaren die lijden aan kanker: "Pech als je het hebt"

13 september 2022, 13.34 uur · Aangepast 14 september 2022, 11.17 uur
Door Geja Sikma · Foto: NH Nieuws / Geja Sikma

In de laatste week voor de derde editie van Swim to Fight Cancer in Haarlem, staat de teller op bijna vier ton. Zo'n 650 deelnemers springen zondag in het water voor de sponsortocht. Trainen in het open water is wel belangrijk, zeker voor de vele kinderen die zich steeds meer aanmelden. Krijn, Tjite en Vincent zijn twaalf en doen ook mee zondag. En dat doen ze niet zonder reden. 

Zo heeft de broer van Tjite op heel jonge leeftijd al zijn vriend verloren aan de ziekte en zwemt Krijn mee voor een lid van zijn zwemvereniging HPC Heemstede, Henny, die sinds kort borstkanker heeft. Zij is ook de moeder van Vincent, die gisteravond samen met zijn vader ging trainen in de Mooie Nel. 

Tekst gaat door onder de video.

Trainen voor Swim to Fight Cancer in Haarlem - NH Nieuws / Geja Sikma - NH Nieuws

Ook Maite en Anoek trekken een paar baantjes in het kouder wordende water van de plas in Haarlem-Noord. Maite heeft haar sponsortocht opgedragen aan haar oma en familievriend Twan. Anoek heeft haar moeders oom in gedachten die nu in het ziekenhuis ligt met longkanker. 

Hulp van boven

Nicole Broersma voelt zich aangemoedigd door haar overleden vriendin Heidy Peperkamp. "Vorig jaar bij de alternatieve Swim heeft ze me nog aangemoedigd in het zwembad. Nu is ze helaas in februari overleden, maar ik denk wel dat ze me van bovenaf helpt." 

En de 68-jarige Marca Bahlmann zwemt voor haar dochter Celine, die in januari te horen kreeg dat ze borstkanker heeft. "Ik voelde me heel erg machteloos en ik voelde dat ik voor haar in actie moest komen. Door haar gevecht en haar kracht die ze liet zien, voel ik me gemotiveerd om te vechten in het water om het te redden."

Swim to fight Cancer is zondag live te zien bij NH Nieuws.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]