Ga naar Content

Engelse kerk in Haarlem houdt gebedsdienst voor overleden koningin Elizabeth II

Pastoor Bruce Rienstra van de Engelse Kerk in Haarlem is ontroerd door het overlijden van de Britse koningin Elizabeth II. Volgens de pastoor sprak de koningin openlijk over wat het geloof voor haar betekende en is dit het einde van een tijdperk. In zijn kerk houdt hij vandaag een gebedsdienst en zal er een condoleanceregister liggen dat mensen kunnen tekenen.

Foto: NH Nieuws

"Ze heeft zeventig jaar op de troon gezeten en er zijn zo veel mensen die tijdens deze periode zijn geboren en overleden. Velen hebben alleen haar als koningin gekend. Ze sprak openlijk over haar geloof en hoe het haar door moeilijke tijden heeft geholpen. Dat vond ik heel bijzonder aan haar", zegt Rienstra. 

In tranen

"Het is echt ontroerend. Als iemand al zeventig jaar op de troon zit en er dan niet meer is; dat doet wat met een mens. Wij hebben familie in Engeland gesproken en die waren in tranen. Ze bracht zo veel continuïteit."

Koningin Elizabeth was het hoofd van de Engelse kerk, en iedere pastoor legt een eed af aan de koningin. Rienstra leidde tot vorig jaar nog een parochie in Engeland, en Rienstra vermoedt dat het openbare leven grotendeels stil zal komen te liggen.

Vanaf 10.00 uur is er gelegenheid het condoleanceregister te tekenen. De gebedsdienst begint om 11.30 uur. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]