Ga naar Content

Helft buschauffeurs legt werk neer vandaag: "Dienstregeling is gatenkaas"

Volgens streekvervoerder EBS legt vandaag 30 procent van het buspersoneel het werk neer. Vakbond FNV verwacht zelfs een twee keer zo groot percentage stakers, verspreid over de verschillende busmaatschappijen in Noord-Holland. Omdat de bond nog niet weet welke chauffeurs met welke diensten gaan staken, is het dus onduidelijk wat passagiers kunnen verwachten.

Foto: NH Nieuws / Connexxion

"De chauffeurs staken vanwege een te hoge werkdruk", zegt woordvoerder van de FNV. "Het gaat niet alleen om meer salaris, maar ook om baanzekerheid, zoals een vast contract."

Volgens de woordvoerder is er een hoog ziekteverzuim onder chauffeurs, vanwege die hoge werkdruk. Volgens de organisatie zou er wel genoeg extra personeel te vinden zijn, maar wil niemand werken door een gebrek aan vaste contracten.

Gatenkaas

Vervoerder EBS weet pas op het laatste moment of een chauffeur de dienst wel of niet rijdt. Op dat moment moet handmatig de dienst ingevoerd worden zodat die goed te zien is op 9292 en de borden op de haltes. Daar zit wel vertraging en onzekerheid in, vooral in het begin van een dienst kan de informatie niet kloppen.  De dienstregeling wordt dus een gatenkaas.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]