Ga naar Content

Jan Lammers roept fans op om morgen geen fakkels mee te nemen naar het circuit

De kwalificatierace werd vanmiddag stilgelegd toen een toeschouwer van de Formule 1 een oranje rookpot het circuit op gooide. Om dat te voorkomen roept Jan Lammers, sportief directeur van Dutch Grand Prix, op om de fakkels thuis te laten.  

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lammers benoemt als eerst dat hij het een geweldige dag vindt. "Max Verstappen weer op poleposition. Volgens mij had hij eigenlijk derde moeten worden, maar hij flikt het gewoon weer", zegt hij blij. 

Toch komt hij ook even terug op de rookpot die op de baan werd gegooid. "Voor morgen zou ik aan de echte oranjefans, autosportfans, Max Verstappenfans willen vragen, laat je fakkels alsjeblieft thuis", roept Lammers op. "Maak het op een andere manier gewoon leuk voor elkaar. Dank jullie wel alvast."

33-jarige man opgepakt

Rookpotten zijn verboden op het circuit. De FIA zou de gooier direct uit het publiek hebben gehaald. De politie laat weten dat er een 33-jarige man uit Borne is opgepakt voor het gooien van de rookpot. Hij zit op dit moment vast en wordt verhoord. 

Ook Max verstappen, die morgen op poleposition start, was niet blij met de gooier. "Het is ontzettend dom om zoiets op de baan te gooien", zegt hij tegen het ANP. "Ze hebben hem geloof ik snel opgepakt en dat is maar goed ook, want dit is geen goede zaak." De coureur vindt de rookpluimen best leuk om te zien, maar alleen in beperkte mate en op de stands. 

Bekijk de oproep van Jan Lammer in de tweet hieronder.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Volg het Formule 1-circus via NH Nieuws!

📱 Check onze app en site voor het laatste nieuws uit Zandvoort en omgeving

📻 Luister dit weekend naar NH Radio voor onze speciale Formule 1-programmering, met daarin veel nieuws, boeiende gesprekken en live-updates. 

📺 Vanaf vrijdagochtend extra nieuwsuitzendingen op televisie: Zandvoort Update

Meer nieuws uit Haarlem en omstreken? 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]