Ga naar Content

'Tiki-taka' spelende AZ'er Tijjani Reijnders baalt van gemiste kansen: "Bal wilde er niet in"

De combinaties van AZ waren soms van zeer hoog niveau en regelmatig een lust voor het oog. Het deed wat denken aan de 'tiki-taka' stijl van Barcelona van een aantal jaar geleden. Alleen beaamde middenvelder Tijjani Reijnders na het 1-1 gelijke spel tegen NEC dat het ontbrak aan precisie. "De bal wilde er niet in."

Tijjani Reijnders over de vele onbenutte kansen van AZ - NH Nieuws

De laatste weken staat Tijjani Reijnders steevast op het middenveld. Zeker na het vertrek van Fredrik Midtsjo naar Galatasaray. En met z'n balvaardigheid en gevoel voor ruimte speelt de middenvelder een belangrijke rol in het combinatievoetbal van de Alkmaarders. Dat kwam er donderdagavond tegen NEC een aantal keren prachtig uit.

'Dubbele zestien'

Ook trainer Pascal Jansen was zeer te spreken over het voetballend vermogen van zijn ploeg. Hij sprak na afloop over het terug dringen van NEC tot in de 'dubbele zestien'. "Dan heb je de tegenstander heel erg in de verdrukking."

Tekst loopt door onder de video.

Trainer Pascal Jansen over de term 'dubbele zestien' en de mooie combinaties - NH Nieuws

Vierde plaats

Door het gelijke spel blijft AZ vierde op de ranglijst en hebben de Alkmaarders net zoveel punten als Feyenoord. Alleen Ajax en PSV pakten uit al hun vier wedstrijden nog de volle buit. Reijnders maakt zich ondanks dit zure gelijke spel niet druk. "Het is balen, maar gewoon weer verder gaan."

Tekst loopt door onder de video.

Tijjani Reijnders maakt zich niet druk na onnodig gelijk spel tegen NEC - NH Nieuws

De volgende wedstrijd dient zich alweer snel aan voor AZ. Zondag wacht in Drenthe FC Emmen. Dit duel begint om 14.30 uur en is in flitsen te beluisteren op NH Radio.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52