Ga naar Content

Bewoners balen van geblindeerd hek voor uitzicht tijdens F1: 'Kijkplezier van de baan'

De Zandvoortse Engeline en Henk van Koningsbruggen hadden zich verheugd op een weekend lang kijkplezier. Vanuit hun huis hebben ze namelijk perfect uitzicht op het perron waar de trein Zandvoort binnen komt rijden. Maar uren kijken naar bezoekers, die als een oranje zee richting het circuit lopen, zit er dit weekend niet in. Het uitzicht vanuit hun appartementencomplex wordt namelijk geblokkeerd door hekken met een zwart zeil ervoor. 

Rechts: Uitzicht op het perron vanuit het appartementencomplex, links: hek dat het uitzicht blokkeert - Foto: Ingezonden foto's

Het gaat om hekken van ongeveer 1,80 meter hoog. "Kijkplezier is daarmee van de baan", verzucht Engeline. Samen met haar buren heeft ze al meerdere pogingen gedaan om de zeilen weg te laten halen, maar dat mocht niet baten. De hekken blijven tijdens het raceweekend gewoon met zeil en al voor het uitzicht staan. 

"De Grand Prix vinden wij fantastisch en dat er hekken geplaatst worden is natuurlijk prima", vertelt Engeline. "Maar niet met zo'n zwart zeil. Dan zitten we het hele weekend tegen een blinde muur aan te kijken."

Geen afleiding

Maar de hekken zijn niet voor niets bespannen met zeilen, laat een woordvoerder van de Dutch Grand Prix weten. "Als heel veel mensen over hetzelfde stuk moeten lopen, is het voor de veiligheid belangrijk dat ze dat gefocust doen." De zeilen zitten op de hekken zodat de bezoekers niet opzij kijken en daardoor bijvoorbeeld struikelen.

"Ik begrijp dat het heel vervelend is voor de bewoners, maar de ervaring leert ons dat dit het beste werkt als mensen de focus naar voren houden en niet afgeleid raken tijdens het lopen", aldus de woordvoerder. 

Voor Engeline en Henk is het extra balen, omdat ze pas zes weken op deze plek wonen. "We hadden ons zo verheugd op dit hele gebeuren."

Lees ook

Volg het Formule 1-circus via NH Nieuws!

📱 Check onze app en site voor het laatste nieuws uit Zandvoort en omgeving

📻 Luister dit weekend naar NH Radio voor onze speciale Formule 1-programmering, met daarin veel nieuws, boeiende gesprekken en live-updates. 

📺 Vanaf vrijdagochtend extra nieuwsuitzendingen op televisie: Zandvoort Update

Meer nieuws uit Haarlem en omstreken? 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]