Ga naar Content

Gigantische karavaan met Formule 1-vrachtwagens komt aan in Zandvoort

Een groot deel van de honderden vrachtwagens met spullen voor de aankomende Formule 1 is aangekomen bij het circuit in Zandvoort. Het gaat om vrachtwagens van de verschillende F1-teams en de organisatie. 

F1-karavaan bereikt Zandvoort - NH Nieuws / Geja Sikma

De vrachtwagens zijn gisteravond en vanochtend vertrokken vanuit het stadje Spa in België. Onderweg waren wat fileproblemen, waardoor sommige later aankwamen dan gepland. Sommige wagens zijn nog even door de wasstraat gegaan om glimmend en schoon Zandvoort binnen te rijden.

Nachtwerk

Enkele liefhebbers van de Formule 1-karavaan waren er al vroeg bij vannacht. De eerste truck kwam namelijk al om half vier 's nachts aan in Zandvoort. De fans moesten daarna wel tien uur wachten op de belangrijkste vrachtwagen: die van Red Bull, het team van Max Verstappen.

Deze kwam pas rond 13.30 uur het kustdorp binnengereden. De Britse vrachtwagen kreeg hierbij begeleiding van de politie. Op het hoogtepunt waren er tussen de vijftig en honderd F1-fans en Zandvoorters aanwezig.

Bekijk hierover later vanmiddag een reportage op onze website en app. 

De Formule 1 in Zandvoort begint aanstaande vrijdag en duurt drie dagen. Er worden die dagen zo'n 330.000 bezoekers verwacht. Meer dan vorig jaar, toen er vanwege corona minder mensen werden toegestaan.

Lees ook

Volg het Formule 1-circus via NH Nieuws!

📱 Check onze app en site voor het laatste nieuws uit Zandvoort en omgeving

📻 Luister dit weekend naar NH Radio voor onze speciale Formule 1-programmering, met daarin veel nieuws, boeiende gesprekken en live-updates. 

📺 Vanaf vrijdagochtend extra nieuwsuitzendingen op televisie: Zandvoort Update

Meer nieuws uit Haarlem en omstreken? 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]