Ga naar Content

Dag drie Flora en Visserijdagen: gratis vis en veel te bewonderen

Er was weer veel gezelligheid op de derde dag van de Flora en Visserijdagen in Den Oever. Er viel een hoop te beleven en er was vooral veel vis te proeven. "Ik heb net geleerd om een garnaal te pellen", vertelt een vrolijke bezoeker.

Flora en Visserijdagen - NH Nieuws

Het programma van dit jaar op het haventerrein is grotendeels hetzelfde als dat van de afgelaste editie in 2020, met onder meer een kermis, markten, optredens en een vlootschouw. Naast het proeven van vis, konden bezoekers vandaag veel oude machines langs de kade bewonderen. Zoals oud apparatuur dat in de vorige eeuw op boerderijen werd gebruikt. 

Vistafel

Bij de visafslag stond een grote tafel vol met vis dat de Wieringers hebben gevangen. "Het is allerlei soorten Noordzee vis en schelp- en schaaldieren. Er ligt van alles. Het is echt een hele mooie vistafel.", zegt Janjaap Kuin, maker van de vistafel, trots.

Foto:

De vis van de vistafel ligt er voor de sier, maar er wordt op deze dagen ook veel vis uitgedeeld. "Gratis voor alle bezoekers. Zodat ze weten wat voor een vis er allemaal is in ons land", zegt Marjolein Koster van de commissie van het visfestijn.

De Flora- en Visserijdagen zijn er tot en met morgen. Het hele programma is online te vinden op de website of in het magazine dat is verspreid. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]